130616 Lite sovmorgon och lite hundträning.

Idag blev det faktiskt lite sovmorgon. Klockan var nog 7.30 innan jag steg upp ur loppådan, skönt! Vädret såg ut att överväga åt vilket håll det skulle gå. Lite sol, lite moln… velade hit och dit. Morgonturen med flickorna blev dock regnfri men nästan lite läskig en bit. När vi var på väg hem gick flickorna fot och rätt som de var satte de näsan i vädret och sneglade åt höger. Detta pågick under flera hundra meter och jag undrar förstås fortfarande vad det var som orsakade detta sniffande….
 
När vi ätit frukost var det dags att packa ryggsäcken och åka till Solberg och samträna. Idag var det Roland, Tina & Jerry som ansvarade för träningen. De hade lagt upp två stationer, en fältstation och en Walk Up. Vi samlades hos Tina & Jerry och tog sedan bilarna en bit och det blev lite fram och tillbaka…. Jag körde först och Tina åkte med för att dirigera vart vi skulle. Hon fick ett telefonsamtal och missade avtagsvägen så vi fick vända tillbaka men missade även då vägen då den såg annorlunda ut från ”fel håll”. Fram kom vi hur som helst och ett gott skratt fick vi oss. Sedan gick vi genom skogen och över några fält med hagar och stängsel. Hundarna fick träna på sitt, stanna kvar medan vi klättrade över och sedan fick de krypa under grindhålet då det var både elstängsel och taggtråd och störar.
 
Jerry och Roland hade tagit fyrhjulingen med vagn och kört över skogen med våra grejor så vi skulle slippa bära, snacka om service! Nu gick det lite ont för dem med… de körde fast i ett dyhål och fick använda vinschen för att ta sig upp.
 
Vi delade upp oss i två grupper och jag och flickorna (Greta var hemma och höll Thord sällskap) tillsammans med fyra andra deltagare började med fältet:
 
Jerry var utläggare på den högra sidan, Nils-Olof skötte den vänstra
och vi körde två och två samtidigt på var sin sida
 
Här är det instruktioner på gång!
Garbo och Rissla började och det var rätt tuff mark, kalhygge och skogsparti med långgräs, tuvor, buskar och ris. Varmt var det också så tungor blev långa….
 
 
Piga tittar lite avundsjukt på Garbo och undrar vad hon har fått syssla med som har så lång tunga?
 
Vatten var en mycket uppskattad vara…. i alla fall av de fyrbenta….
 
När vi höll på som bäst kom en rejäl regnskur så man blev rätt blöt. Regnkläderna låg förstås i ryggsäcken vid samlingspunkten… Nåja skuren var övergående. När vi kört alla sex hundarna samlades vi och fikade. Sedan skulle vi byta plats. NU kom regnet… Oj vad det regnade! Tyvärr tog jag bara på mej regnjackan och sydvästen så benen blev blöta ända ner i stövlarna.
 
Det var också lite svårt för hundarna att markera då det var tuff mark och dirigeringarna för vår del var väl heller inget att skryta med men å andra sidan är det ju inte därför vi tränar. Övning ger färdighet säger man ju. Upplägget var i alla fall kanon och hundarna fick göra rätt för brödfödan idag.
 
Vi skickade även denna gång våra saker med Roland & Jerry och gick själva tillbaka till bilen. DÅ kom jag ihåg… jag hade bilnycklarna i innerfickan på västen som låg i ryggsäcken som låg på vagnen och på väg till Tina & Jerry. Hmmm… jag och flickorna fick lifta med Göran till Tina och Jerry och sedan skjutsade Roland oss tillbaka. Snacka om virrhjärna! Tror att jag börjar få Alzheimer’s!
 
Väl hemma, ganska frusen, så blev det faktiskt en värmande Irish coffe. Det kan ju ha sina fördelar med att bli kall och frusen.
 
Tack Roland, Tina & Jerry för en trevligt upplagd träningsdag!
 
Marith
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + 20 =