130618 Ett stort grattis till Ellen & Kiska!

Jag har försökt uppdatera hemsidan i två dagar nu men det bara trasslar, får försöka i Midsommarhelgen när jag har bättre om tid i stället. Det har i alla fall droppat in härliga nyheter från andra sidan Kölen så jag berättar här istället så länge.
 
Ellen & Kiska startade i Ökl (AK på norska) på jaktprov i Fosen (Norge) i lördags. Resultatet blev det allra bästa 1 HP och klassvinnare bland 16 startande hundar. Vill ni läsa protokollet så titta in på följande länk: http://fritidsglede.wordpress.com/2013/06/17/jaktprove-fosen/
 
En stolt Kiska med sina fina rosetter!
 
Ellens egna kommentar (på Facebook): Dommer Erling Skotner sa han fikk ”tårer i øynene” av Kiskas flotte jobb og at jeg bare kunne slappe helt av med en slik hund. Jeg brukte ikke fløyta en eneste gang ! Har fått meg en meget bra hund ja!
 
Jag skulle förstås vilja säga att vi har fått en mycket duktig valpköpare och Kiska ett förträfflig matte. De är som hand i handske de två. Så härligt!
 
Jenny & Mika har också varit i ”hetluften” och gått spårprov och lydnadsprov inför målet att även bli räddningshund sommar. Resultatet blev inte riktigt det väntade, godkänd på lydnaden men inte på spår som är Mikas ”special”. 
 
 
De ser rätt nöjda ut ändå, Jenny & Mika!
 
 

Klassvinnarna i ordning från vänster A, B (Jenny & Mika) C och D
 
För egen del har dagen förflutit på ett utmärkt sätt. Morgonpromenad i soligt och härligt väder och glada flickor:
 
 
Flickorna intog högläge för att ha koll på omgivningen
 
Mina fina flickor. Garbo har tappat täckhåren och ser alldeles brun ut i underullen i solen.
 
Efter frukost tog jag tag i lite städning. Köket blev klart så när som på golvet och övriga huset blev dammtorkat. Lite annat småplock hann jag också med och ändå blev det tid över innan det var dags för ett arbetspass i Bräcke. Thord tog med Greta på en bysväng och jag tog med Piga och Garbo till Bodtjärn. Där körde vi lite dirigeringar och markeringar och avslutade passet med lite långa enkla markeringar på vatten.
 
Jag körde med apportkastare, röda skott och ”ägg” som går lite drygt 100 m. Detta mest för att träna lite kondition och ”vattensäkerhet”. De skötte sig riktigt bra bägge två och uppskattade träningspasset tror jag.
 
 
 
Jag nådde nästan andra sidan med apporterna
 
 
I detta skick, skickade jag Garbo först och Piga som tvåa men de fick jobba samtidigt.
Kul att se att Piga hade förståndet att välja den apport som inte Garbo siktat in sig på.
 
 
Jag tror att Garbo fortfarande har otroligt bra simteknik.
Tycker att Piga simmar fort men hon tog inte in något på Garbo, snarare tvärt om.
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 4 =