13030 Påskafton och strålande solsken!

I morse vaknade jag kl 8! Så härligt med lite sovmorgon! Det verkade t o m som om flickorna också tyckte det var skönt att ligga och dra sig lite för en gångs skull. Solen sken och det var riktigt härligt att ge sig ut på vår dagliga morgontur. Trots det så gjorde vi bara en ”halvtur” då klockan var mycket och magen hungrig men jag lovade dem en tur på sjön lite senare under dagen.
 
Vid tolvtiden var det dags att infria löftet. Thord hade tagit med sig sin Walkman och satt sig i solstolen ute på gården och jag stoppade på mej några dummisar och sedan bar det av ner till sjön.
 
 
En förväntansfull Greta hade svårt att lämna min fötter….
 
 
…. medan Garbo och Piga passade på att sträcka på benen när de fick chansen.
 
 
Strandkanterna såg mycket inbjudande ut när man kunde se alla barmarksfläckarna, längtar till våren!
 
Jag hade lagt ut 6 dummisar ute på en liten holme medan flickorna undersökte stränderna. Sedan gick vi fram till badplatsen där vi vände.
 
 
Mycket skulle undersökas…
 
 
Först fick Garbo en dirigering ut till holmen. Här är det Piga som är på väg ut (lilla pricken till höger).
 
Till vänster är det två skidåkare som åker i samma riktning. Det var lite spännande att se om hon klarade den störningen men det gjorde hon med den äran. Den ene av skidåkarna, killen, åkte med bar överkropp men de stannade till lite när Piga svichade förbi och då tog han på sig tröjan också. Det kanske inte var så varmt som han trodde….
 
 
Här har hon nått ända fram och är på väg tillbaka men avståndet är lite för stort
för att man ska kunna se henne på fotot. En av skidåkarna syns dock till vänster i bild,
vid udden och Piga är lite längre ut  till höger bortom den högra udden.
 
 
Greta tyckte så här om att gå sist….. och någon dirigering var det inte frågan om.
 
Det blev ett fritt sök på 5 minuter men hon menade att dummisen kom ju hem så vad bråkade jag för? Det här med vad signaler betyder det har hon glömt för länge sedan…
 
 
Törstiga blev de men jag hade inte med något vatten så det blev till att äta snö i stället.
 
Vi gick sedan runt den stora ön som vi hade till höger och sedan körde vi därifrån och hämtade de sista tre dummisarna.
 
 
På hemväg!
 
 
Vi stannade och skulle ta några kort och, de blev så där.
Långa tungor på somliga. Verkar vara bara Garbo som hushållerar med krafterna.
 
 
Men vackert är det och flickornna njuter när det får springa både fort och långt.
 
När vi kom hem pustade jag lite. Det tar på krafterna på en gammal kärring att gå i 2 timmar men skönt var det. Även flickorna tyckte det var skönt att kura ihop sig och vila lite, nöjda över sina arbetsinsatser.
 
Sedan åkte jag och provianterade lite och när jag kom hem blev det en GT för Thord och mej. Sedan åt vi vår traditionella kycklingsallad med rostad Pain Rich och ost. Till förrätt blev det avocado med skagernröra och till efterrätt en riktig påskdessär, periskohalvor med vispgrädde runt om. Det ser ut som ett knäckt ägg för er som inte har varit med…. Det lär väl vara omodernt att äta sådana eller kanske det är retro?
 
Nu sitter vi mätta och dästa och tittar på Fångarna på fortet. Få se vad morgondagen för med sig… Vi tappar ju en timme i natt så man kanske vaknar tidig och trött…. men hittills måste jag säga att jag gillar påskhelgen 2013!
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 12 =