130501 1 maj, arbetares lediga dag eller….?

Idag den 1 maj är det kanske tänkt att man ska vara riktigt ledig men vem har tid med det? Här i huset har det i alla fall varit full rulle hela dagen och det känns i kroppen.
 
Jag brukar börja morgonen med en kopp kaffe i lugn och ro medan mina värktabletter får börja verka innan det är dags för morgonturen med flickorna. Samtidigt brukar jag kolla min mail och vad som hänt på Facebook. Idag hade vi fått ett roligt mail från Norske Max och hans matte Bente. Det är så kul att få lite rapporter och bilder från våra valpköpare. Stort, varmt tack till er som skriver!
 
Naturligtvis tänker jag dela med mej av bilderna och deras kommentarer. Var så god!
 
 
Dagens aller viktigste jobb, hente avisen!!! Max elsker denne jobben.
 
 
Når farten blir stor, hender det at avisen kommer i veien for øynene.
Men det hindrer ikke Max, for denne jobben er veldig viktig!
 
 
Skynde deg! Jeg må inn i huset og levere avisen til noen av familiens medlemmer!
De blir alltid kjempeglade!!!

 
Her er et bilde fra sommeren i fjor! Selv om vi er veldig, veldig glade i vinter
gleder vi oss til sommeren, og ferie på og ved sjøen i Kristiansand…
 
Så trevligt att se att trots att Max träning fokuseras till att jobba som räddningshund lavin så sitter apporteringsgenerna i! Och när det gäller den här sista bilden… man kan ju inte annat än att hålla med. Längtar också till sommaren!
 
Men här är det bara våren som är lite tveksam ännu. I morse var det fruset på vattenpölarna igen, så här såg det ut:
 
 
En visserligen tunn ishinna men ändå is. Minusgrader i natt!
 
 
”Träsket”, där våra hundar brukar ta sina första simtag vid ca 8-10 veckors ålder, har betydligt tjockare is.
 
 
Här är några bilder från hundgården…. Gegga och lättgrävt så det står härliga till.
 
Som jag sa i början så har det varit full fart här hemma. Thord har ju fixat en del med bilen…. Det är mycket som inte fungerat som det ska och även om han är handikappad så har han klurigheten kvar. Det han inte kan göra med en hand ser han till att låna en hand eller två från mej. Bra blir det i alla fall.
 
 
Det blev också en välförtjänt fikapaus i solen.
Det blåste lite kallt men det var ju är ju den 1 maj och i alla fall +8 grader så utomhusfika var självklar.
 
 
Själv lade jag energin på att få sadeln fastsatt ordentligt på cykeln
och sedan krattade jag det jag orkade idag….
 
 
 
Löv och ris eldade jag upp i tunnan.
 
Det finns rätt mycket att kratta på en nästan 1 ha stor tomt. När vi fikade satt jag och tänkte på hur det har varit under åren som gått. När Maud och Göran bodde hemma var det 8 starka armar som hjälptes åt att få tomten fin…. Då tog det bara en dag eller två så var det gjort. Nu är det bara en trött gammal kärring med något slitna armar och det blir knappast färdigt över huvud taget. Vi har ju haft gräsklipparen som ”sopat upp” på de stora ytorna men i år är den på reparation och hinner väl inte bli klar innan det är för sent. Ja, ja, det blir som det blir.
 
Jag kom också på att i morgon ska min deklaration vara inlämnad. Tidigare så har vi deklarerat samtidigt och eftersom Thord har haft hjälp med sin och då fått anstånd några månader för att de ska hinna med så har jag inte behövt tänka på när det är dags. Som tur är kan man ju deklarera på nätet numera så det var gjort på ett kick.
 
Jag har dessutom hunnit med att uppdatera mej och läst igenom nya RoA’n inför lördagens uppdrag för SSRK/JH. Egentligen skulle man väl ha tänkt sig för lite innan man tackade ja då det går bort en hel ”krattardag” men det blir nog roligare än att kratta så det jämnar ut sig.
 
Nu i kväll skulle vi käka grillspett hade vi tänkt men eftersom det kändes lite kyligt så blev det elgrillen på altanen i stället för den koleldade. Gott blev det hur som helst! Nu sitter vi här, både gubben och jag. Trötta med lite ömmande kropp men nöjd över dagens vedermödor.
 
Marith
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − sjutton =