130504 Det här med de små grå….

Idag upptäckte jag att det var länge sedan jag använde de små grå hjärncellerna på det vis de blev använda idag. Ansträngande? Jo men visst! Jag hade tackat ja till att döma SSRK/JH:s inofficiella kråkprov som jag tidigare nämnt. Nu var det inte bara bedömning utan det skulle läggas upp också. Försökte få till ett ganska rakt och ärligt prov utan att krångla till det. Det fanns egentligen inte några stora svårigheter men fältet ställde till det för en hel del. Starten låg på en äng någon meter från en stig, ett litet dike (där den närmsta kråkan låg) och skogskant med gles skog och hårdbacke. Där låg det 4 kråkor, resterande två låg inne i den tätare och lite mer otillgängliga skogen längre ut. Avståndet till yttersta de 2 vilten var uppskattningsvis inte längre än max 50-60 m men många fick inte in dem eller bara en av dem.
 
Dubbelmarkering, enkelmarkering, närsök och en dirigering, och en del passiviteter var övriga ingredienserna. Många var riktigt duktiga men hade en del ”fuffens” för sig så prisvalörerna blev därefter  www.ssrk-jh.se. Riktigt kul var det att träffa så många trevliga hundar och förare. Fick också en tjusig ampel med små penséer som tack. Det uppskattar jag, speciellt då det är de första ”uteblommorna” för året! Bild kommer kanske i morgon (orkar inte i kväll…)
 
Nu sitter jag här och pustar ut efter strapatserna och efter en middag på Thaimat (lat i dag också). Funderar lite över bedömningen jag gjorde idag. Ambitionen var att den skulle ligga ungefär som på ett officiellt prov för jag misstänker att de som startar gjorde det för att veta var de står. Jag hoppas att vågskålen låg rätt men det som är helt klart är att jag såg många trevliga hundar och förare som har framtiden för sig och det verkade som om de flesta tog kritiken med ro. Vet inte om det är speciellt snällt att vara ”snäll” bara för att vara snäll heller. Bättre att vara ärlig, tänkte jag.
 
Thord hängde också med i dag så för honom blev det också lite träning. Första gången efter benbrottet som han har varit ute och gått i terräng och det fungerade riktigt bra. Lite trött är han nog, stackaren. Steg upp långt tidigare än han brukar och blev utan sin ”tupplur” mitt på dagen. Misstänker att det kanske blir tidig kväll i kväll.
 
Våra stackars flickor däremot fick inte världens roligaste dag. Först blev de utan den dagliga långturen i skog och mark (fanns ingen tid, steg upp strax efter 5 ändå), sedan blev det förpassade till hundgården redan vid kvart i 7. Som tröst fick de rullade tuggben att bearbeta en stund och nu i kväll fick de några små grisöron.
 
När vi kom hem hade jag tänkt att de skulle få ut och röra på sig men jag var faktiskt rätt slut i både huvud och kropp så det blev det inget av med. Flickorna intog soffan i vardagsrummet och Thord och jag fåtöljerna och en varsin GT, och så njöt vi av lugnet en stund i stället.
 
Jag har halvt om halvt lovat dem en ordentlig genomkörare i morgon istället. Hoppas att jag kan hålla det också!  Men i kväll blir det faktiskt lite chips medan vi tittar på ishockey på TV. Hoppas bara att Sverige sköter sig betydligt bättre än de gjorde igår.
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 3 =