130513 Ibland hinner man inte…

Ibland hinner man inte allt man vill. Igår var det full aktivitet från morgon till kväll så någon uppdatering blev det inte. Får ta det nu istället.
 
Det var ju premiär för samträningarna och vi var 13 som var sugna på träning denna söndag (i skrivande stund är vi 34 ekipage anmälda) men alla kan ju (tack och lov) inte alla gånger men vi är tillräckligt många för att vi ska kunna vara ett antal ändå varje gång.
 
Maud och jag hade tagit på oss att lägga upp övningar och det blev först en stadgeövning och sedan en övning för närsök som Maud höll i.
 
 
En övning för linjetag/dirigering höll jag i. Nu var det visst lite svårt att läsa Eniros vägbeskrivning så en del körde lite vilse (kommer fortsättningsvis bara använda mej av egen vägbeskrivning) så vi kom igång lite senare än det var tänkt. Vid 15-tiden var vi färdiga och vi hade riktigt tur med vädret. Bara en kvart efter avslutad träning började de regna lite smått och när vi kom hem kom det världens störtskur.
 
 
 
Flitig liten Piga fick följa med och passiviteten skötte hon alldeles utmärkt. Där kan jag inte klaga alls. Däremot blir hon lite berörd när hon jobbar. Inte riktigt distinkt och måste fråga vid några tillfällen innan hon plockar upp dummyn. Det får vi jobba mera på så att hon blir trygg i situationerna men det finns ju goda förutsättningar nu när det blir samträningar. Vi har ju mest tränat själva och det blir ju en viss skillnad när det är många nya hundar och människor i farten. Blir spännande framöver!
 
 
Här sitter flitig liten Piga och tittar på Helena & Peppar när det jobbar i ”fyrkanten”
 
 
Thord var också med och han höll mest koll på ”lägret”.
 
När vi kom hem gjorde jag en pizza som vi stoppade i oss. Flickorna fick också mat och en snabbrastning och sedan bar det av till Östersund. Hela familjen, vi, Maud & Göran med familjer åkte och gratulerade min syster May som fyllde 70 år i måndags. Då hade vi inte möjlighet att åka dit men å andra sidan fick vi ju ”rå om henne” alldeles själva. Riktigt trevligt blev det.
 
Idag var det också bra väder. Så skönt när man ser Sundsjön så gott som spegelblank. Jag bara älskar den vyn.
 
 
 
Flickorna är glada när det finns vattenpölar lite här och var. De brukar få springa av sig när vi gör vår morgontur och då blir man törstig, säger de.
 
 
 
 
Det har också börjat grönska så smått i Alexisbacken och häggen hemma på gården är på G…..
 
 
 
Idag har jag också uppdaterat hemsidan, det är ju lite långt emellan nu för tiden då jag är lite flitigare på Bloggen.
 
Jag har också en fråga…. Det är länge sedan jag tog jägarexamen och många fåglar är det att hålla reda på. Tyvärr så är mer än hälften glömda och denna tillhör den senare kategorin.
 
 
 
Ni som vet, skriv gärna en kommentar!
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 18 =