130514 Väntar på finväder!

Nu väntar vi på finvädret som metrologerna har utlovat ska komma. I morse såg det inte alls så inbjudande ut. Hade nog helst vela återvända till sängen och dra upp täcket till öronen när jag öppnade persiennerna och tittade ut. REGN!
 
Det är tur att jag har mina ”flickor”, de vill ut och röra på sig oavsett väder. Själv kände jag, som sagt var, ingen större lust då även knäna och höfterna protesterade men lite piller och goa glada optimistiska ”flickor” gör att man biter ihop och ger sig iväg. Och tänk, bara man har kommit sig iväg och börjar gå så känner man hur kroppen mjuknar och det känns faktiskt rätt skönt, trots regnet.
 
Flickorna bryr sig inte om vädret, särskilt inte nu när det finns så mycket att lukta på och äta av.
 
 
Greta gör lite ”raider” men kommer sedan och vill vara i närheten av mej….
 
 
Flitig liten Piga hittar gräs att äta…
 
 
… liksom Garbo
 
Garbo har varit lite hängig nu några dagar. Först gjorde hon illa en trampdyna sist vi var ute och cyklade så hon haltade några dagar men nu ser det ut att ha läkt. Hon är också skendräktig och producerar mjölk… men idag var det mer fart än det varit på sista tiden. När hon hittade stora vattendiket blev hon överlycklig och sprang fram och tillbaka i vattnet som en sprallig unghund…
 
 
Lycklig badtokig Garbogumma…
 
 
Blöt blev hon men….
 
 
… särskilt ren lär hon INTE ha blivit i det vattnet!
 
 
Daggkåporna hade mycket vatten att samla på sig idag!
 
Väl hemma igen var det dags för frukost och en hel del stök inomhus. Hade egentligen tänkt mej en cykeltur med flickorna idag och kanske lite krattning men som sagt, det regnade. Det blev att ta itu med smutstvätt, lite ansning av blommor och en hel del annat som legat och väntat på att bli åtgärdat innan det var dags för dagens två arbetspass i Gällö och Bräcke.
 
Nu drar det ihop sig till hockeymatch så kvällen tillbringas nog med fötterna på fotpallen är jag rädd.
 
Marith
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − sju =