130518 Pingstafton?

Idag var det visst Pingstafton… Det hade vi inte tid med att fira, här har det varit full ”huggning” hela dagen. Det började som vanligt med en morgontur med flickorna och Garbo tog det numera obligatoriska morgondoppet i lerpölen. Idag fick hon sällskap av Piga också, de tyckte nog att det var ovanligt varmt. Gick i linne och shorts kl 7.30, det trodde man inte för en vecka sedan.
 
Efter frukost förberedde jag för mattvätt medan morgonfukten torkade upp utomhus. Sedan var det dags att köra igång med lite utomhussysslor. Thord körde gräsklipparen och ”borstade” gräsmattan och jag eldade lövhögarna som han kom med. Ja, ingen fara! Vi eldar i en tunna på gården. Nu var det lite stök innan vi kom igång. Först skulle jag tömma den på aska för det var rätt mycket av den varan. Dessutom var den ganska våt då det hade regnat i tunnan. Inte helt lätt att flytta den och tömma den….
 
Sedan var det dags att göra iordning uppsamlingsvagnen som skulle hämtas nere på logen. Naturligtvis var det fullt med grejor som stod i vägen som måste flyttas… Sedan var det dags att koppla på sommarvattnet så vi hade beredskap för säkerhets skull när vi eldade. Gick inte så bra det heller… Kranen har gett upp. Den har varit trög i flera år och vi sa redan i höstas att vi skulle ha hit en rörmokare som fixade till den, och några andra, innan våren. Hade vi gjort det? Nä ingen risk!
 
Då var det till att koppla på slangen på duschen istället. Det var bara det att då nådde inte slangen fram. Nähäpp! Fram med en dunk som jag fyllde med vatten, baxade den ner till tunnan och blötte gräset bredvid. Detta upprepades ett antal gånger så man skulle kunna känna sig säker. Sedan var det dags att köra igång.
 
Jag började med att fylla skottkärran med grus som följt med traktorskopan i vintras. Det blev ett antal kärror och det är inte klart ännu. Jag hann aldrig börja och kratta för jag måste också hinna tvätta mattor när jag nu hade lånat mattvättare. Då blev det till att fixa till lite hänganordningar till mattorna. Jag hade köpt två vädringsställ igår och de satte jag upp. Sedan letade jag reda på två stänger som jag kunde lägga emellan dem i en fyrkant.
 
Äntligen blev det dags att börja tvätta. Fick också springa och fylla tunnan med löv emellanåt. Strax före tre bröt både Thord och jag aktiviteterna och gick in och satte oss och tittade på TV. Det var ju hockey! Skönt att sitta och vi tog oss faktiskt en iskall GT.
 
Innan det var dags att hämta in hundarna från hundgården och ge dem mat  blev det lite brått igen. Det började komma regndroppar. Jag hade också tvättat två tvättmaskiner och hängt ute för en gångs skull men nu måste både kläder och mattor in. När det var klart slutade det regna, det kom inte många droppar kan jag säga… Hmmm…
 
När flickorna fått mat tvättade jag färdigt mattorna, det blev ett 30-tal i varierande storlekar. Skönt att det blev gjort men mattan i trappen till övervåningen blev kvar… Dags för middag. Det blev grillat förstås, kan ju inte undvikas i detta väder. Då kom jag på att någon lunch blev det inte idag. Det gick bra det också men hungriga var vi både Thord och jag. Efter middagen ställde jag mej i duschen. Så underbart skönt! Hade förstås önskat ett bubbelbad med ett glas kallt vitt vin och tid att riktigt njuta. MEN man ska ju ha lite drömmar också.
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 13 =