130519 En solig och rolig dag i hundens tecken men med en mer eller mindre katastrof!

Denna dag var vikt åt hundträning. Lite sovmorgon gjorde att det inte blev något särskilt nyttigt gjort innan det var dags att åka iväg. Maud svängde in hos oss och jag fick lift till samträningen i Jämttjärn, en liten mysig tjärn som dagens arrangörer hade koll på. Det var riktigt varmt men det blåste en skön vind som gjorde att det var riktigt njutbart för både oss och hundarna. Lite röda armar och axlar blev det allt…. Ett ytterligare plus var att det inte fanns några mygg. Vi var sammanlagt 8 stycken samt en liten, liten PRAO som samlades denna gång. Jag kunde också konstatera att denna söndag var det ca 70 % hundar från Amamus!
 
 
Birgitta, dagens träningsansvarig med Nobel
 
 
Anna-Lisa, den andra av dagens träningsansvariga med Ivi
 
 
Lena, den tredje träningsansvariga  med Anton
 
 
Roland & Garmin
 
 
Carina & Max
 
 
Undertecknad med Piga
 
 
Maud & Potifar
 
 
Kicki & Zigge
 
 
Pelle & Buster, dagens PRAO, sötnosen!
 
Vi började med stadgeövningar och sedan vattenmarkeringar efter egna önskemål. Därefter tog vi fikapaus och lite småprat.
 
Sedan var det dags för dirigering på både land och vatten. Avstånd fick man själv välja och det fanns två dirigeringspunkter på land och ett på vattnet där några småöar var inblandade.
 
 
Här kommer Nobel med en av vattendirigeringarna….
 
 
… och lämnar av snyggt och prydligt till matte Birgitta.
 
 
Maud & Potifar på väg till landdirigeringen…
 
 
Raka spåret var det tänkt….
 
 
…. men lite stoppsignal fick de också öva på…
 
 
Flitig liten Piga sitter snällt och tittar på….
 
 
Är det inte min tur snart?
 
 
När de flesta hade åkt fick den lille PRAO’n tussa runt vid strandkanten en stund.
Kanske kunde det bli en simtur men det blev det inte denna gång.
Lite blöt upp till magen blev han och nyfiken var han. Snart så….
 
När vi kom hem talade Thord om att gräsklipparen har lagt av. Förmodligen är det växellådan som har gett upp för det bara brummade och rök och luktade apa. Så nu står vi här, precis när allt grönskar med rasande fart, helt utan gräsklippare. Man ska ju inte använda ordet katastrof för småsaker men för oss ÄR det faktiskt en mindre katastrof. Fy attan!!!! Det går ju inte att  gå med en handjagare på denna tomt som är nästan en hektar. Inte ens en självgående vanlig gräsklippare fungerar, då får man inte göra annat i sommar. Just nu vet jag inte hur jag ska lösa detta problem.
 
För att lätta på humöret lite tog jag med mej alla tre flickorna till Bodtjärn och körde vattenmarkeringar med shuckit och tennisbollar. Det var mycket uppskattat och mitt humör lugnade ner sig.
 
I morgon ska jag äntligen få mina fönster putsade. EFTERLÄNGTAT minst sagt! Enda problemet är att hon som ska göra det ringde och talade om att hon kommer kvart över 7…. Det blir till att ställa klockan! Nu i kväll har jag plockat ner alla gardiner och ställt undan blommorna så det ska gå lätt och behändigt är det tänkt.
 
Nu sitter jag med fötterna på fotpallen och tittar på hockeyfinalen. Just nu ser det ganska ljust ut för Sveriges del!
 
Marith
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + fjorton =