130522 Full huggning hela dagen!

Idag var det full huggning hela dagen. Vi började som vanligt med morgonturen i skog och mark, flickorna och jag…
 
Jag är mycket förtjust i hägg och vi har flera stycken på tomten. Två finns nära huset och det doftar ljuvligt när man kommer ut på bron morgonen.
 
 
Näring för livsandarna!
 
 
Jag konstaterade att blåbären är gå G….
 
 
Harsyran står i full blom….
 
 
… liksom skogsviolen!
 
 
Alexisbacken grönskar och björkarna börjar lövas
 
 
Denna vy ser jag fram emot varje dag, samma vy men Sundsjön visar sig ändå i olika skepnader!
 
Efter frukost var det spadags för Thord. När det var klart tog jag ”handjagaren” och  klippte gräset i hundgården och tur var det. Det var märkligt vad det har växt på bara några dagar. Tjockt så in i bängen så det tog på krafterna… Har jag sparat någon dag till vete sjutton om jag har klarat av det.
 
Det var meningen att jag skulle ut en sväng till med flickorna. Egentligen hade jag tänkt att de skulle få träna lite men då jag bara hade en timme på mej så blev det en cykeltur vid Hundån istället. När vi nästan var tillbaka till utgångspunkten igen stannade jag så flickorna fick bada lite mera ordentligt. De hade ju sprungit i vattnet där det var möjligt och annars gjort avstickare för att plaska lite, mest Piga och Garbo förstås…
 
 
Stannar du en stund nu, undrar Garbo?
 
 
Då badar jag!
 
 
Jag vill också bada säger Piga.
 
 
Så skönt!
 
 
… men jag stannar här hos dej matte, säger Greta.
 
Nu var det brått hem och in i duschen. Sedan var det dags för ett arbetspass i Gällö och därefter i Bräcke. När jag var färdig där så hade dagisfröknarna tänt grillarna för det var grillkväll. Alla föräldrar och barn som ville, kunde grilla och umgås och det luktade så gott. Fröknarna undrade om jag inte ville stanna och det är klart jag ville… men det kunde jag ju inte. Både gubben och flickorna var hemma och väntade på att jag skulle komma hem och fixa käk till oss alla.
 
Sista rycket gjorde jag efter maten. Då blev de sista gardinerna upphängda på nedervåningen så nu är huset redo för besök av svärmor och två av Thords systrar i morgon. Jag hinner träffa dem lite innan jag måste iväg på jobbet för det är ju torsdag och då är det dubbelpass…
 
Nu ligger flickorna och snusar och sover så gott och jag sitter i fåtöljen och jag tror inte att ens vilda hästar skulle få mej att stiga upp….
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 12 =