130531 Det som började så bra….

Dagen började SÅ bra! Strålande sol, varmt och gott och flickorna MYCKET följsamma på morgonpromenaden. Jag tror ju att värmen har lite med saken att göra men om man vill ta åt sig äran kan man ju tänka att nu äntligen har de kommit på att det bästa är hos matte… Nä, skulle inte tro det. Det var nog bara orken i värmen som tröt!
 
Som sagt var, morgonpromenaden blev mycket lugn och sansad. Ingen av flickorna var särskilt sugna på äventyr, konstigt nog, inte ens ett besök i träsket idag. Blev lite lättare för mej då. Ingen torkning av blöta hundkroppar när vi kom hem.
 
När vi ätit frukost och stökat undan lite var det dags för mej att åka till Östersund för att fylla på ”kylgas” i AC´n på bilen. Jag hade en ”good feeling”  när jag åkte och den höll i sig när reparatören sa att det var fullt med gas. Inga problem där. Då tänkte jag att kanske det blir billigare än jag tänkt mej? Så icke! Efter diverse koll så konstaterade han att det är ett elfel och det kunde inte han åtgärda.
 
Då gällde det att hitta någon som kan det här med bilelektroniken. Thord tipsade om att det fanns en i Pilgrimstad. Sagt och gjort, svängde in där på återvägen och han kunde titta på den men bilen måste kylas ner först och han hade en bil som han inte var färdig med som han måste ta först. Hmmmm, gällde att ta sig hem för det här skulle ju ta några timmar. Försökte hitta någon som kunde hämta mej men tyvärr…. Jag skjutsar hem dej så reparaterön. DET kallar jag service!!!
 
Sedan var det att vänta på att han skulle ringa och tala om hur det hade gått. Under tiden hämtade jag posten och fick en ny chock! Vi hade rörmokaren här som skulle byta en kran till sommarvattnet, ordna ordentlig avtappning till tryckkärlet och en påfyllningsventil till pannan. Han hade varit hit en gång och tittat först och sedan var han här en timme och fixade det hela. Kostnad  4042,-  inkl deb 3 mmar, exkl  rotavdrag. Trodde det skulle gå på 1500,- max 2000,-. Där ser man vad fel man kan ha!
 
Nåja, telefonen ringde och bilen var klar och AC´n fungerade! Lovely! Vi ska ju till Axi fäbodar på semester, åker på måndag sedan Garbo och Piga har rabiesvaccinerat sig och fått pass och Thord och jag har varit till frissan. Det fanns ingen skjuts i sikte så det var till att ta cykeln. Tur att jag och flickorna har tränat en del… 8 km med mestadels backar, uppför och nerför. Två av långbackarna fick jag leda cykeln över krönet… tänkte att jag måste kunna använda benen även i morgon också. Pga detta strul hann jag ju inte iväg och jobba sista passet före semestern så det får jag ta i morgon. Jag ”älskar” ju att skjuta på saker och ting och ha det jobbiga hängande över mig… ”not”!
 
Konstaterade också att jag kommer tyvärr inte att hinna med samträningen på söndag när jag nu tappade en hel dag. Alternativet har varit att tappa en hel dag i Axi och eftersom det är en gång per år så var valet ändå ganska lätt. Jag hoppas, och vet, att de som är där kommer att lå en givande söndag.
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 11 =