131127 En helt vanlig dag… alltså både positiva och negativa händelser…

Ja dagen skulle visa sig att den skulle vara precis som så många andra dagar nu på sistone. Den började rätt bra med plusgrader när vi gick vår morgonrunda. Innan rundan så får flickorna mat och så här går det till.
 
 
Ronja lägger sig när hon väntar på maten…
 
 
Piga & Garbo brukar sitta som två ljus….
 
 
Vad Greta tycker om att sitta och vänta visar hon tydligt!
 
Äntligen!!!
 
Pigga, glada hundar fick jag med mej på morgonrundan men ingen kamera. Som tur var har jag ju telefonen med mej. Bilderna blir inte riktigt bra men de får väl duga.
 
 
Måste ju förstås ta en samlingsbild… Greta ser nästan ut som ”en katt bland hermelinerna”.
 
Jag tycker man ser rätt tydligt att de andra tre är släkt. Garbo och Ronja sitter tätt tillsammans och nog syns det väl att de är mor och dotter? Piga är ju förstås också rätt lika dem, eller är det bara jag som tycker de tro?
 
 
Det såg ut som om det skulle bli en riktigt fin dag, solen på väg upp.
 
 
Ett foto på Ronja i siluett
 
 
Sjön hade gått upp igen och låg nästan spegelblank
 
När Thord och jag hade ätit frukost var det dags för en timmes sjukgympa hade vi bestämt. Sagt och gjort, jag tränade efter mitt schema och Thord ställde sig på Crosstrainern. Bäst som vi höll på så fick vi besök. Vi har beställt fler offerter på köket och nu var det nr 2 som kom. Han hade rätt bra ideér faktiskt. Han föreslog att vi skulle ta bort överskåpen helt och bara ha bänkskåp. Detta tilltalar mej oerhört måste jag säga. Hoppas bara kommunen går med på det också. Tror att det skulle bli ett fantastiskt kök. Lättstädat, lätt att nå alla grejor och dessutom snyggt! Vi få väl se vad det kostar också. En del får vi ju betala för själva förstås.
 
Kristina, Ronjas matte ringde och frågade när hon kunde komma och hämta Ronja i morgon. Oj, oj vad fort tiden går. Det har ju varit så roligt att ha henne här och hon är så följsam och snäll så hon märks nästan inte. Bara när hon kommer och vill pussas och gosa.
 
Jag tänkte att jag skulle ta och klippa lite klor och se till så hon är snygg och prydlig när vi återlämnar henne och då passade jag på att ta mina egna hundar också. Tyvärr så upptäckte jag att det var dags för ett nytt besök hos Ejra igen för Garbo. En ny ”böld” hade dykt upp. Jag har funderat lite för Garbo har en tendens att komma och sätta sig alldeles tätt intill mej och trycka sig mot mitt ben så fort det är något som inte är helt ok. Det har hon gjort nu i två dagar. Jag har tittat på operationsärret varje kväll men inte sett något konstigt och inget annat heller men det var alltså detta. Hon har säkert känt av det innan det syntes för mej.
 
 
Så här såg det ut idag. Nästan som en ny ”tutte” som växt ut.
 
Ringde upp och fick skicka fotot till Ejra men vi blev tvungna att åka in. Detta resulterade i ett annat penicillin än det hon ätit och nu hoppas jag verkligen att det kommer att bli bra. Som tur var behövde vi inte betala något för besöket.
 
Strax innan vi skulle åka kom det stormbyar. När vi åkte in var jag väldigt glad över att det inte var ishalka för då hade vi nog blåst av vägen. När vi åkte hem hade det lugnat ner sig så jag trodde att det hela var över men pyttsan. När vi hade ätit middag och parkerat oss framför TV’n var det dags igen. Det blåste så kåken skakade. Strömmen gick och när jag tittade ut på bron hade en ampel blåst ner, vindspelet likaså. Dessutom hade ena urnan blåst ikull, detta trots att den är så tung att jag nästan inte orkar flytta den. Jag gruvar mej för att titta ut när det är ljust.
 
Vad gjorde vi då? Jo vi tände en massa värmeljus och det var faktiskt lite mysigt så vi passade faktiskt på att ta oss ett glas vin också. Det är ju ”lillördag”! Strax efter 9 kom så strömmen tillbaka och det var slut på myset. Alltså en helt vanlig dag i familjen Hemmingssons resident.
 
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 1 =