131004 En dag med variationer….

Det blev en variationsrik dag idag. Den började kl 5 på morgonen med att jag vaknade av att någon hulkade. Det var Garbo som gjorde sig av med lite maginnehåll. Lite märkligt för jag var egentligen beredd på att Greta eller Piga skulle ha blivit dåliga i magen efter gårdagens kalas på grannens slaktavfall. Nåväl, Garbo spydde och gick och lade sig igen. Jag steg upp och städade upp och efter det var jag naturligtvis klarvaken. Värk i kroppen gjorde det omöjligt att somna om så efter en timmes kamp att försöka få John Blund på besök så insåg jag att det var nog bara att stiga upp.
 
Solen gäspade också och steg så småningom upp så snart nog var det dags för flickornas morgonrunda. Härlig klar luft, solen tittade fram och flickorna var på gott humör och gav järnet. Full fart efter stigarna i Fjällstaskogen. När vi närmade oss vår gård igen, så tog jag det säkra före det oskära och satte koppel på Greta. Tur det för jag såg hur nosarna på flickorna gick när vi närmade oss logen. Satte ner dem och gick för att kolla hur grannen hade gjort med sitt slaktavfall. Så här såg det ut:
 
 
Jag vet inte om slaktavfallet är borta men en sten och en stock låg över gropen.
 
Skatorna satt och kalasade på denna godsak när jag kom dit.
Är det något som blivit kvar av misstag eller finns allt kvar och man tror att det hjälper att lägga över en sten och en stock? Den som lever lär få se. Konstaterar att det blir fortsatt järnkoll på flickorna även i fortsättningen tyvärr…  
 
På förmiddagen kom Lars, vår snälla svärson, och byggde en ”pelletsramp” åt oss. Kommer att bli kanoners! Dessutom tog han hand om alla däck som ska läggas om på andra fälgar och så småningom sättas på bilarna. Gamla bilen står nu på pallbockar i väntan på bytet och ”nygamla” bilen får vänta lite på vinterdäcken som förhoppningsvis (om inte vintern slår till för tidigt) får lättmetallsfälgar.
 
På jobbet möttes jag av beskedet att det blev lite lindrigare städning idag då de inte varit så mycket på två av avdelningarna. Det blev full tid i alla fall för jag hade åkt in lite tidigare och kände att jag skulle passa på att gno lite extra och göra sånt som jag inte riktigt hade haft tid till under veckan då det hade varit så fullt upp och jag ändå fått jobba över varje dag. Tack vare att jag åkte in lite tidigare blev det lite tidigare hemfärd trots full tid. En kvart gör mycket en fredagkväll…
 
Efter middagen och kvällsrastningen av flickornar kände jag mig helt slut. Rätt trött och lite halvsur fraktiskt men så fick vi lite oväntat besök. Humöret gled naturligtvis över på den positiva skalan.
 
Med andra ord blev det en dag med variationer.

 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − elva =