131012-13 En härlig helg i oktober!

Denna oktoberhelg har varit riktigt trevlig. Lördagen började med lite sovmorgon så morgonrundan togs i strålande sol för en gångs skull…
 
 
Flickorna fick posera men det är lite svårt att få dem att visa sig från sin bästa sida samtidigt
 
 
 
Efter en sen frukost åkte jag in till Gällö för proviantering. Det var några saker jag hade glömt…. Thord fyllde år så hela familjen skulle samlas på för en gemensam familjemiddag på kvällen.
 
Familjen Barkar kom redan på eftermiddagen och hade med sig väggplattorna från GP som ska sättas upp i hundgården. Även två omgångar omlagda däck var med och Lars, vår snälle svärson, satte på de sämsta däcken på gamla Volvon (så den slipper stå på bockar) och lade på vinterdäck på vår ”nygamla”. Tusen tack Lars!
 
Jag började med förberedelsen av middagen och Maud, Emelie och Andreas tog med sig hundarna på en skogstur så de fick rasta av sig ordentligt inför kvällen. När de kom till Alexisbacken tänkte de ta några kort vid ”ufoäggen” och medan Maud hjälpte Andreas upp på ett av dem passade hundarna på att undersöka naturen runt omkring.
 
 
När hundarna kom för att fotograferas upptäckte Maud att de var plaskvåta.
 
När de skulle gå därifrån och de gick fot kände de att det luktade ”surfisk” om dem. De hade nog både badat och rullat i något som stank. Potifar var bara våt medan tjejerna var hur smutsiga som helst. Det blev naturligtvis en dusch när de kom hem. Maud duschade dem och Emelie torkade. Maud fick spola länge innan det var så pass rena att det gick att schamponera. Nu är de i alla fall nybadade och jag behövde inte lyfta ett finger. Tur i oturen…. alltså för mej! Tusen tack Maud och Emelie!
 
Lagom till middagen kom Göran med familj.
 
 
Thord blev vederbörligen skålad för av våra barn med respektive och våra barnbarn
 
Söndagen började också riktigt bra med en härlig sovmorgon. När hundarna hade ätit tog Maud och jag och gick en morgonrunda med dem. Vi passade på att gå och titta där de hade varit under gårdagen men hundarna fick sitta passiva på vederbörligt avstånd. Vi kunde inte hitta något ställe där de hade rullat sig så det är fortfarande en gåta var de har varit.
 
Efter en liten sen frukost och lite fix här hemma gick Maud och jag ut och tränade Piga, Potifar och Garbo en stund. Carina Källman och Max kom också för ett litet träningspass. Det var tänkt att vi skulle ha haft en träningshelg för träningssugna valpköpare denna helg men det visade sig att intresset inte var så stort så det blev inställt. Carina meddelade emellertid att hon och Max gärna ville ”hängde på” om vi ändå skulle ut något och de var så välkomna så.
 
 
I väntan på ett arbetspass.
 
Vi var inte så väldigt kreativa men vi lade ett ”arbetsfält”, rätt stort med både en platå på en kulle och en böljande nedförsbacke. Vi hade 12 dummisar ute och vi körde dem två och två. Piga, Garbo och Potifar blev stoppade och inkallade från ett av skicken för att i stället ta en dirigering till ett målområde som vi preparerat tidigare.
 
Potifar och Piga fick börja och sedan var det Max och Garbos tur. Alla hundarna skötte sig riktigt bra så jag tror att vi alla gick hemåt nöjda och belåtna. Smolket i bägaren för min del (och förmodligen även Garbos) var att jag upptäckte att hennes ena tutte (som har haft en liten, liten ärta i sig) måste omedelbart åtgärdas i morgon.
 
Ser alls inte så roligt ut men tur i oturen är väl att det är bara i själva tutten,
inget under den så det verkar inte vara mjölkstockning i alla fall.
 
Thord hade varit ut en sväng med Greta och permobilen under tiden och Lars och barnen hade varit till Gällö. När vi alla kommit hem fikade vi lite innan familjen Barkar åkte hem. Det gjorde även Carina och Max så nu sitter man här och funderar om man ska ta och röja lite här hemma eller helga vilodagen. Lusten ligger nog åt det senare är jag rädd…. Men det man inte gör idag måste man göra i morgon så vi får se.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + sexton =