131028 Nostalgi!

Det finns några bra saker med att vara sjukskriven trots allt. Helst vill man iväg och jobba förstås men när det inte går får man göra det bästa av situationen. En bra sak är att man har tid att laga riktig mat (stuvade makaroner och fläsk idag) och det andra är att man får tid att läsa allt sånt som man lagt på hög och titta på allt intressant som finns på internet.
 
Idag har jag suttit och tittat på bilder från Retrievermästerskapet och blev otroligt nostalgisk. Jag glömmer aldrig första gången RM gick på levande vilt. Det var 1990 och gick på Ruuthsbo i Skåne och domarna kom från Danmark. Thord skulle starta Loppa och jag och Pepsi (Iliadens Reitia) hängde på när vi ändå skulle dit. Vi hade under hösten varit ut och jagat fågel och hoppats (hmm…!?) att det skulle bli någon skadskjuten så jag fick se hur Pepsi skulle reagera på skadat vilt men det som föll, föll stendött. Vi skulle nämligen iväg till Frötuna för att starta på ett praktiskt jaktprov inför Pepsis, förhoppningsvis, blivande championat veckan därpå.
 
Det var naturligtvis Loppa som vi hade förhoppning på en placering på men hon knallade på första fågel som sköts. Den landade 1 m framför henne så frestelsen blev förs stor. Vi stod bredvid, Pepsi och jag, och jag höll andan men Pepsi stod kvar hur lugnt som helst. Ja, just stod, för det var ca 1 dm vatten där vi stod så sitta ville hon ju inte. För att göra en lång historia kort så åkte Thord och Kaunitz (den tidens retrieverguru)  ut första av alla och fick sedan gå med i drevkedjan medan jag och Pepsi var kvar och fick gå med bland 5 andra till finalen. Vi slutade 4:a  och när jag tänker på det så kan jag känna vad stolt jag var över min Pepsi.
 
Detta får mej att tänka på hur mycket det är som har hänt under alla de år som vi varit aktiva. Jag kan inte säga att det var bättre förr men jag kan heller inte säga att det är bättre nu. Bara annorlunda och det är väl så det ska vara kanske. Saknar ibland ambitionen som man hade att vara med överallt och nyfiken på allt nytt som kom, på ont och gott. Visst finns det en gnutta ambition nu också men inte alls på samma sätt, hungern saknas. Jag är i alla fall glad över att fått vara med om så mycket roligt och träffat så många trevliga människor och förhoppningsvis kommer jag även i fortsättningen få göra det men kanske i lite lugnare och mindre skala.
 
Nåja, flickorna har även idag varit ut på två skogsrundor, även det en bra sak med att vara sjukskriven, för jag ska ju röra på mej men lagom så att det inte provocerar ”mitt onda”, bara mjukar upp. Idag var det bra väder så det var riktigt, riktigt skönt att ge sig iväg i morse. 
 
Här kommer lite bilder från dagens rundor:
 
 
Flickorna ”läste posten” och letade bär och jag beundrar som vanligt ”julgranen” 
som står i mitten av bilden. Synd att den inte står på vår mark.
 
 
Idag syntes sjön mellan trädstammarna
 
 
Här nere brukar rådjuren hålla till. Mycket att lukta på tycker Greta.
 
 
Garbo gör Greta sällskap…
 
 
 
…medan Piga kollar berget där de också brukar hålla till
 
Ute på ängen fanns det tablettaskar!
 
Nu ikväll fick vi ett trevligt telefonsamtal. Jan Ytterberg, Ronjas husse, ringde och undrade om vi vill låna Ronja dels i november och dels över nyår. Själklart vill vi det! Länge sedan vi träffade henne nu och hon är alltid välkommen hos både oss tvåbenta och de fyrbenta. Det brukar ta en kvart så är hon inne i flocken och sedan märker man henne knappt.
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 8 =