130904 Vilken härlig höstdag!

Igår fick vi en liten vink om att bra väder var på intågande. Det var för övrigt en rätt bra dag som avslutades med att jag och en kollega blev bjudna på middag av chefen på Sir Winston Up Stairs i Östersund.
 
I morse sken solen och  temperaturen var 9 grader och stigande när vi tog vår morgonrunda. Efter frukost och lite annat stök så åkte Thord ut med Greta och Permobilen och jag tog Garbo & Piga och for iväg till Fanbyn. Har just fått tillstånd att använda ängen mitt emot Sunwest. Kanonbra nu när älgjakten dragit igång och tillgången till träningsmark är drastiskt begränsad.
 
Jag tänkte rekognosera lite inför morgondagen då Maud & Potifar kommer för lite träning på kvällskvisten.
 
Man kan undra vad Garbo tittar på och som Piga ser ut att undvika titta på… 
 

Ja vad är det som finns där borta på ängen?
 
 

Jo vid närmare studie visade det sig att det var kanadagäss.
 
Det här är bara halva flocken för när jag började kasta markeringar till flickorna så flög halva flocken iväg och det var först då som jag kom på att ta några foton.
 
Jag tror i alla fall att vi kan få till en rätt bra träning i morgonkväll. Det gör förstås inte så mycket om vi har naturliga störningar då också. Flickorna tyckte till en början att det luktade spännande men det tog inte lång stund förrän de struntade i flygfäna. Jag utmanade lite och gick närmare och närmare.
 
När bollarna landade i den lilla ”grästussen längst till höger började de röra på sig och drog sig emot oss.
 
Jag tog det säkra före det osäkra och vände och gick åt andra hållet. Jag ville ju inte att flickorna skulle bli jagade av gässen…
 
Idag fick också en mycket bra lösning på ett problem som jag haft. Pusslet börjar bli klart och det ser rätt bra ut ett tag framöver, om inget oförutsett inträffar. Härligt med snälla, hjälpsamma människor! Jag har lite svårt att be om hjälp, i synnerhet när det gäller bara för min egen skull. Då är det verkligen skönt att man får känna att man inte bara är till besvär…. Hoppas man kan gengälda vid tillfälle.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 1 =