130915 Fortfarande ”goflyt”!

Idag kan man väl säga att man haft riktigt ”goflyt” igen. Lite murrigt väder i morse men inget regn och solen kämpade tappert för att titta fram på morgonrundan. Garbo var fortfarande lite svårövertalad om att äta frukost (igår kväll ville hon inte ens ha ett chips!)….
 
Vi hade bestämt att Maud och Potifar, Kicki, Pelle med Zigge och Dixon skulle komma och träna vid 12-tiden. Perfekt väder för hundträning trots att det hotades om regn och rusk idag. Det började bra! Maud hade med sig en riktigt härlig present till mej, bara så där! Vad har jag gjort för att få henne som min dotter? Så här såg presenten ut:
 
 
Naturligtvis blev den invigd idag. Perfekt för hundträning, så skön att ha på. Tusen tack Maud!!!!
 
Pelle hade också med sig överraskning… och det var perfekt för smaklökarna! Just nu sitter vi och avnjuter lite Cocosprickar. Ingredienser till bak och godistillverkning var det också. Tack snälla Pelle!!!
 
Vi packade bilarna med diverse träningsattiraljer inklusive 14 vilt och åkte till Fanbyn. Vi började med 2 timmars ”Walk the line”. Tyngdpunkten låg på passivitet och följsamhet. Så härligt att se när ”polletten” börjar ramla ner och få se en mer lugn och sansad arbetsnivå.
 
 
Vi var noga övervakade av Pelle och Dixon
 
 
Garbo & Piga i passivitet
 
 
Potifar sitter också lugnt….
 
 
Här är det Zigge som ligger och är passiv…
 
 
… och här i jobb med matte Kicki
Efter detta tvåtimmarspass var det dags för lite fika för tvåbenta och vila för fyrbenta. Nästa övning blev fält och Zigge fick börja med ett Nkl-fält vilket han skötte med bravur. Avslutade hans pass med enkelmarkeringar. De tre första blev knallningar men när han insåg att då finns det inget att hämta så sansade han sig och gjorde två riktigt snygga markeringar.
 
Sedan lade vi ut ett stort fält på alla de vilt vi hade och körde Garbo, Piga och Potifar. Garbo gick i taket, het som en björkvedeldad kamin…. Blev skamvrån en stund medan Piga och Potifar hämtade varsina två vilt. Sedan fick även en betydligt lugnare Garbo vara med i leken. Fältet blev inplockat i en blink trots att det inte var helt enkel terräng och med olika terrängbyten. Kalashundar!
 
Medan trion vilade fick Zigge ut i hetluften igen. Det blev två enkelmarkeringar igen men på ett annat ställe och med en betydligt högre svårighetsgrad. Poletten hade verkligen landat för han skötte sig alldeles utomordentligt. Ett mycket bra avslut på en träningsdag för honom!
 
Lilla Dixon fick passa på att testa fågel. Pelle och Dixon satt och tittade på medan jag drog en kråka i gräset en bra bit. Jag lämnade den i höggräs och gick en bit därifrån och Pelle skickade. Lätt som en plätt. Hämtade och kom till Pelle med den men efter ett litet ”tapp” på vägen. Vi gjorde detta en gång till och det gick också alldeles utmärkt.
 
Sedan var det Pigas tur att få en dubbelmarkering. Försökte hitta en lagom nivå men det kändes som det var lite av en chansning på den sist kastade (blev bara en snabb båge som hon såg och med dold kastare). Nu visade det sig att farhågorna kom på skam. Detta fixade hon riktigt snyggt!
 
Potifar gjorde samma dubbel, också han med lika bra resultat. För Garbos del lade jag in en trippel och om hon varit ett snäpp mindre taggad hade hon också spikat trippeln. Nu blev det lite hjälp på tredje då hon hade alltför brått för att sansa sig riktigt.
 
Summan av dagens 4-timmarsträning var ändå fullt godkänd! Härligt väder, härligt sällskap och härliga hundar… Kan det blir så mycket bättre?
 
Garbo totalvägrade maten i kväll…. hoppas hon snart anser att hon fått sina valpar… Man blir lite frustrerad… Morgondagen visar väl hur det blir. Men man ska väl ha något att fundera på också?
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − tolv =