130928 Intensiva dagar….

Fredagen var som vanligt fulltecknad. Först en morgonpromenad med flickorna, sedan försökte jag göra lite helgfint utan att storstäda… Vi skulle få främmat till kvällen. Arne och Astrid skulle komma och få sig en lite matbit tillsammans med oss så det gällde att sno sig hem. Arne hade varit till oss på torsdagen och satt upp en huv över huvudet på parabolen, en lite för tidig julklapp. Förhoppningsvis så kommer det inte att spela någon roll om det är oväder, vi kommer att ha bild i alla fall. Som det nu har varit så har vi blivit utan bild när det har varit kraftigt regn eller snöfall.
 
Jobbet drog över lite och så måste jag proviantera innan jag åkte hem så jag blev lite sen men det blev de också så det löste sig. Kvällen förflöt mycket gemytligt och jag tror att klockan närmade sig 1 innan jag kröp upp i lopplådan.
 
Idag var det lite mildare väder på morgonturen. Ingen frost hade det varit under natten så det var riktigt härligt på vår morgonpromenad.
 
 
Härliga höstfärger, bara att njuta, speciellt när det inte är någon nattfrost.
 
Jag hade planerat massor av saker som skulle avprickas men det blev kanske hälften… Bra ändå kanske men stackars flickorna. Det blev ingen tid över för dem tyvärr men Maud och jag ska ut en sväng i morgon istället. Tror att det kommer att bli mycket uppskattat.
 
Idag for jag iväg till återvinningsstationen med ett lass och hämtade samtidigt hem en utlånad kärra för att slippa bära ner trädgårdsmöblerna ner till logen. Mycket lättare att ta dem på kärran. Dessutom blev rishögen, som väntat på lämpligt väder, uppeldad. Detta tog en evinnerlig tid då det mesta var fuktigt så det gällde att stå där och se till att hålla brasan levande. Tre tvättmaskiner blev också avverkade och sedan blev det lite ”spabehandling” för både gubben och mej då vi stank rök så det stod härliga till. I morgon väntar avfrostning av kylen, mera plock utomhus så hösten kan komma i lugn och ro och sedan ska flickorna få sitt.
Lite att fundera på har jag dock fått. Ska man prata med grannarna när man är lite missnöjd med något? Vad gör man? De har nämligen lagt slaktavfall 20 m från vår loge, nere i skogen, inte på vår tomt dock. De har petat över lite jord men man ser benknotorna. I måndags kväll försvann Greta när vi var ute och kvällsrastade. Nu är det ju mörkt så jag kunde inte se var hon var och jag ropade och visslade men hon ville inte komma. Till slut kom hon i alla fall och slickade sig om munnen. På tisdag morgon, när vi gick vår morgonrunda, såg jag vad hon hade sysslat med. Hon hade dragit fram en bröstkorg och en benknota av förmodligen rådjur och hade säkert stått där och kalasat  hela tiden hon var borta. Idag såg jag att grannarna hade varit dit och öst över ett tunt lager jord igen men inte mer än att man kunde se vad som fanns under. Hur gör man? Ska man prata med dem? Blir man en gnällmåns då? Jag vill ju kunna ha mina hundar lösa på tomten men detta drar iväg dem ner till skogen. Det känner ju av det på långt håll. Dessutom måste det väl dra till sig både råttor och rovdjur. Vi har ju räv och lodjur i skogen. Vill inte ha dem runt knutarna. Vad skulle ni göra?
 
Ja man får väl fundera lite till. Det är ju viktigt med grannsämjan också.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − tio =