140419 Lite kul i Påsk!

Igår var det första morgonen på länge som Greta var med på morgonturen. Jag hade bestämt mej för att det skulle bli en tur med lite ordning och reda. Greta löper och är väldigt glad att vara hemma igen så hennes hjärna är lite snurrig just nu. Hon har haft det fantastiskt bra medan hon varit borta men jag tror att hennes självkänsla har växt lite extra. Det är nämligen så att nu när hon pinkar över Garbo och Piga (ja hon brukar ofta göra det annars också) men nu lyfter hon höger ben rätt högt. Inte bakåt, uppåt som en hanhund utan lite utåt, framåt. Tänkte jag skulle få det på bild men jag hinner inte med. Kameran tar sån tid på sig innan den är färdig att ta ett kort.
 
I alla fall så upptäckte jag en dalmatiner med matte och sällskap, precis när vi skulle gå ut på stigen (fd skoterspåret) nedanför oss. Denna dalmatiner har lite dåligt rykte så för säkerhets skull så vände jag och gick tillbaka en bit tills de passerat. Sedan blev det fotgående på behörigt avstånd för vår del. Dalmatinern var nämligen okopplad och jag ville inte riskera något, speciellt när Greta nu löper, även om det är i början på löpet. Hon började löpa på torsdag, samma dag som hon kom hem. Hon är förståndig den damen… Nåja, vi körde som sagt var fotgående sitt, stanna kvar, inkallning osv.
 
I morse däremot tänkte jag att vi skulle ha lite kul så här i påsktider. Började med lite fotgående och sedan fick de sitta och titta på när jag gömde tre bollar i ett litet område. Något djur hade varit där, såg det ut som, för det var fullt med rätt djupa hål. Utmärkta gömställen tyckte jag.
 
När jag var färdig fortsatte jag efter stigen en bit och sedan kallade jag in dem en efter en och sedan fortsatte vi mot Alexisbacken. Halvvägs dit så slängde jag ut en dummy till höger om stigen, en till vänster om stigen och en på mitt på stigen. Sedan fortsatte vi en rejäl bit och när vi stannade så skickade jag först Greta på ett linjetag. Hon skulle få ta den som låg på stigen hade jag tänkt. Det gick alldeles utmärkt… tills hon plockat upp. Sedan gjorde hon en repa till höger för att kolla den andra dummisen. Inkallningssignalen hjälpte föga men så småningom kom hon tillbaka och hör och häpna… Hon hade bara en med sig!
 
När jag så skulle skicka Piga skrek Greta i högan sky och kunde inte sitta stilla….. Det slutade med att jag fick sätta på kopplet och gå en bit därifrån med henne…. Het som en björkvedseldad gjutjärnsspis…
 
Så småningom fick då Piga sin dirigering. Rakt fram stopp och till vänster. Hon hade riktat in sig mot höger uppfattade jag det som (där Greta kom ut) så därför blev det tvärt om. Garbo fick sedan den tredje men även hon med ett stopp för hon såg ut som hon ville till vänster…
 
Vid Alexis blev det lite fotografering:
 
 
Ser nästan ut som om de tycker om att posera lite…
 
 
Efter lite bus och spring i backen var Piga och Garbo nöjda med att vända hemåt….
 
 
Greta gjorde bara några korta rusningar, annars bevakade hon mej som en hök.
 
När vi närmade oss området där jag hade lagt ut tennisbollarna så skickade jag dem en och en på en kort dirigering med närsökssignal. Trodde ju att det skulle få det dom gjorde men Greta som gick först, hittade sin boll rätt snabbt. Pigas gick om än möjligt, något snabbare och Garbo hade heller inga problem. Hmmm…. vad ska man då hitta på? Bollarna låg gömda i hål och täckta med mossa… Kan ju konstatera att ingen av dem har något fel på sin näsa.
 
Själva skulle vi en tur till Östersund på eftermiddagen så flickorna fick vara i hundgården. Det hade de inget emot även om det var mycket länge sedan sist, i alla fall i vår hundgård. Nu i kväll ligger de som utslagna hjältar. Piga och Garbo i soffan och Greta har smugit sig iväg och ligger i min säng…. M a o så tror jag att de är rätt nöjda med påskaftonen.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =