140427 Full huggning idaga för somliga….

Ja idag blev det så gott som fulltecknat. Det blev iof en något förkortad morgonrunda då jag ville spara lite på mina ben då Piga och jag skulle till Bensjö och träna lite. Man vet aldrig hur mycket det blir att gå när man tränar hundar.
 
Flickorna var på väldans gott humör och så var jag. Fint väder, solen sken och fåglarna kvittrade och full rulle på flickorna när de fick röra sig som de ville.
 
 
Trots tassen i bandage (syns inte på bild dock) så är det full fart på Garbogumman…
 
 
Greta är som vanligt på väldans gott humör!
 
 
Lite tragiskt tycker jag nog allt det är att man inte kan spara att rida på stigen innan den torkat upp….
 
 
Vi väntar ivrigt på att isen ska försvinna på Sundsjön men det dröjer minst ännu en dag…
 
Efter frukost så var det dags att packa bilen och göra sig i ordning för en tur till Bensjö och lite gemensam träning. Det var ett träningsläger i Rissna också denna helg så uppslutningen var inte så stor. Det blev Rune, Anna-Lisa med Ivy, Roland med Garmin och jag med Piga. Rune hade en liten söt valp i hasorna, Jen, tror jag hon hette.
 
 
Söt som socker!
 
 
På andra sidan av trädridån med tillhörande dike, gjorde vi några markeringar.
 
Sedan hade vi två målområden, dels vid det första trädet (med buskar) och dels vid dubbelbjörkarna till vänster. Vi lade tå dummisar vardera på vardera stället. Sedan skickade vi hundarna växelvis till det båda ställena. Därefter gick vi bakåt och gjorde lika dant. Detta gjorde vi fyra gånger, alltså tills vi hade tagit in alla dummisar.
 
Jag kunde konstatera att lyssna på avstånd är en färskvara. Sista skicket hörde flitig liten Piga inte ett dugg när hon var längst där borta så det var att komma tillbaka och så startade vi om. Då funkade det…
 
Sedan gick vi till andra sidan, förbi bilarna och där var det nära till vattnet. Jag lät Piga gå ner dit för att dricka lite, för varmt blev det. Tröjan åkte av!
 
 
 Piga nöjde sig inte med att dricka vatten, hon tog sig en simtur också!
 
 
Nästa uppgift blev ett närsök på ängen till vänster om vägen.
 
 
Sedan var det dags för avslutande markeringar. Här är det Anna-Lisa och Ivy som står beredda.
 
 
Rune och Jen stod i dungen och kastade minidummisar som markering.
 
Jag kan inte direkt påstå att det blev klockrena markeringar för vår del i alla fall. Särskilt lätta var de väl inte heller men även här har vi lite att jobba på framöver.
 
Det var en underbart strålande dag i alla fall och träffen avslutades med lite fika hemma hos Runde och Anna-Lisa. Tusen tack för en trevlig träningsträff!
 
Inspirationen och lusten att träna är i alla fall väckt riktigt ordentligt. Blir så sugen på mer samträning så jag har föreslagit samträningsgruppen en träff den 1 maj. Få se om någon har tid eller om alla är engagerade i annat den dagen.
 
På hemvägen provianterade jag lite och när jag kom hem satte vi oss i solen en stund, gubben och jag. Hundarna hade öppet så de kunde gå ut och in i hundhagen som de ville. Idag blev frestelsen för stor så det blev grillad filé till middag. Dagen till ära skulle vi skruva ihop en liten gjutjärnsgrill som har haft liggande i flera år. Det slutade med att vi skrotade den. Dels så gick ett fäste till gallret av, bara så där. Dels så hade det ändå inte fungerat då fästena satt på helt fel ställen… Dessutom var det felborrade hål för ventilen så den gick inte att sätta dit.
 
Nåja, vi hade ju lite sysselsättning i alla fall…
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − åtta =