140805 Lite träning blev det idag…

Efter morgonens rutiner åkte Thord och jag till frissan och flickorna fick vara i hundgården. Trots våra nya frisyrer blev flickorna glada att se oss igen när vi kom hem….
 
Ett snabbt klädbyte och med fyllda vattenflaskor åkte Piga och jag till Loktjärn. Där väntade Roland och Garmin som hade kommit dit lite tidigare. Ägaren till tjärnen hade också kommit dit och han fick se lite vad vi brukar göra när vi tränar. Han, eller rättare sagt hela familjen (för de var också med), tyckte det såg härligt ut och det var helt okey att vi tränade i tjärnen. Det fick vi gärna göra, hade han sagt. Hans far, som vi ursprungligen fått löftet att få träna i tjärnen och som lever längre, kom ofta dit och tittade på när vi tränade. Känns skönt att veta att de tycker att det är roligt att vi är där.
 
Roland och Garmin gick till andra sidan av tjärnen för vi tänkte köra lite dubbelmarkeringar bakom öarna på var sin sida. Men innan vi gjorde det skulle Garmin få en dirigering rakt över. Flitig liten Piga och jag lade ut en dummis och sedan gick vi undan lite.
 
 
Vad ska vi göra nu?
 
 
Aha, måste vi vänta medan Garmin jobbar?
 
 
Han kom….
 
 
Han plockade upp….
 
 
Han vände hemåt.
När Garmin var färdig med dirigeringen fick flitig liten Piga en dubbelmarkering bakom öarna på andra sidan. Jag filmade lite men tyvärr kan jag inte lägga in filmen i bloggen men den finns på Facebook.
 
Sedan fick Garmin sin dubbelmarkering och sedan fick Piga en dirigering som låg en bit upp på land. Hon har varit lite svår att få stopp på när hon är på andra sidan av vattnet. Jag fick ta till röstresurserna idag också tyvärr. Sedan fick Garmin en dirigering på ”vår sida” men mer till vänstra kanten av tjärnen.
 
När han var klar fick Piga en ny dirigering, också till vänster om den första. Denna gång tänkte jag till lite… Väntade några sekunder på reaktionen av mina signaler… Kan ju säga som så, jag var klart mera nöjd med denna dirigering. Man ska inte förhasta sig, som Thord alltid brukade säga förr i tiden.
 
Vi avslutade med en dubbelmarkering på land som också löstes på ett bra sätt. Jag tror att hon börjar bli bra mycket bättre på att markera så vi är nog på väg åt rätt håll.
 
Varmt och kvavt var det och jag hade tänkt att jag skulle åka en sväng med Garbo och låta henne simma. Hon är betydligt bättre i sitt ben, har bara sett henne markera två gånger idag. Det är nog på rätt håll där också som det verkar. Nu blev det inget bad då jag först skulle åka och handla lite och när det var gjort började det att åska och regna. Det gjorde det rätt länge och av och till har det fortsatt att regna.
 
Härom dagen satt jag och lekte lite med foton. Konstaterar att Piga har ärvt sin mors ögon, förutom färgen då Pigas är mycket mörkare men uttrycket och sättet att ”suga blicken” har de bägge eller vad säger ni?
 
Den övre bilden är Garbo och den nedre Piga.
 
I morgon kommer Maud & Potifar samt Eva, Gaia, Quling och Korall för att träna lite. Ser ut som om det blir regn men då är det förhoppningsvis inte lika varmt så det går att låta dem jobba lite mera än idag. Inget ont  som inte har något gott med sig.
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 5 =