140808 Ombyte förnöjer!

Ja idag har det varit lite ”full rulle”. Vår kära hustomte kom och fixade lite mera på vår nya trappa. Kommer att bli kanoners det där.
 
Piga och jag skulle träffa Roland och Garmin uppe vid Bodtjärn vid halv 11-tiden idag. Ombyte förnöjer. Vi har ju kört rätt mycket vid Loktjärn så nu var det dags för lite träning bland näckrosor.
 
Vi började med att lägga ut en landdirigering och att skjuta ut två vattendirigeringar innan vi tog ner hundarna. Vi startade med vattendirigeringen. För Pigas del gick det kanon. Ett kommando, framåt, var allt som behövdes!
 
Sedan gjorde vi var sin dubbelmarkering på vattnet som gick rätt okey. Vi sköt var sin markering så hon var nog lite mera fixerad vi mej men hade klart för sig åt vilket håll den andra var. Fick stoppa och styra åt rätt håll en gång på den andra men hon var mycket lyhörd… så jag tycke nog att den var rätt okey då den var rätt så lång också.
 
Lite passivitet mellan varven är aldrig fel
 
Landdirigeringen var däremot, som vanligt, lite mer trixigt. Hon har hittills aldrig klarat av att går rakt genom området (vatten på ena sidan och skog på den andra med starrgräs/surhål i området däremellan, ca 20 m brett). Fyra gånger tog jag tillbaka henne innan hon gick genom det område som jag ville. Skulle absolut gå i skogskanten, det är mera lättsprunget där. Skam den som ger sig. Till slut blev det som jag ville.
 
Nästa moment hade vi tänkt en markering på andra sidan ett stort dike som mynnar ut i tjärnen:
 
 
Garmin fick en jättelång (av misstag) så han fick en ny, lite kortare. Roland kollar noga vad han gör.
 
 
På andra sidan, långt bort landande den första (även Pigas markering som inte heller hon hittade).
 
Vi gick och gjorde ett eftersök på de båda missade ”kulorna”. En hittade Piga men den andra är kvar där ännu.
 
 
Så här ser terrängen på andra sidan ut. Inte lätt att hitta bland allt ris som finns.
 
 
Piga tyckte så här om att inte hitta den sista kulan.
 
 
Vi lät dem bada och vila lite innan vi lade ett litet sök i området där vi tror att kulan finns. Sex dummisar blev utlagda och sex kom in… inte den sjunde… Får nog åka dit och göra ett sök till i morgon. Synd att Garbo inte är frisk. Även om Piga är mycket intensiv och rätt effektiv så har det nog inte skadat att få hjälp av ”morsan” idag.
 
När vi kom hem åkte vi till Brunflo. Krångel med nyckel och växel på bilen igen. Nu var han på semester den gode Issam så någon hjälp fick vi inte. Vi hade planerat att åka till svärmor och hälsa på i helgen men det får nog anstå. Törs inte ge mej iväg så långt så länge som bilen inte är riktigt just. Skit, skit, skit!
 
Passade på att proviantera lite när vi ändå var i Brunflo och när jag kom hem tog jag med Garbo för lite simträning. Då började det att åska men vi hann göra det vi skulle även om det mullrade lite oroväckande och en hel del blixtar var det också. Det skulle bli värre…
 
När vi ätit middag brakade det löst riktigt… Tror att åskan slog ner i närheten för det blixtrade och small nästan samtidigt men vi kan i alla fall inte se någon rök så förhoppningsvis har det gått bra.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + nio =