140812 Fullt upp för flitig liten Piga

Ja det har varit lite fullt upp för Piga. Träning både i går och idag. Igår kom Maud & Potifar och Eva med Quling & Gaia. Vi åkte upp till Bodtjärn och med tanke på senaste tillfället så började vi med lilla Gaia. Vi körde igenom typ ett prov (bortsett från att vi inte hade någon båt där). Det gick som tåget.
 
Sedan var det dags för de andra tre. Potifar som egentligen är öppenhund hängde med på Qulings och Pigas elitövningar. Först gjorde vi ett rätt stort fält på andra sidan av ett brett dike/bäck. Terrängen var rätt tung då det var mycket ris efter avverkningen (läs stormen Ivar). Vi ”gömde” en hel del dummisar i rishögarna så de hade det de gjorde.
 
Därefter körde vi en dirigering genom näckrosorna och diagonalt över till kortsidan av tjärnen där vi hade lagt ut 6 dummisar. När alla tre hade gjort sitt jobb gick vi ner till grillplatsen och körde in de andra tre som landdirigering. När vi var nästan färdiga med fältet började det regna lite så vi kände oss rätt nöjda efter dirigeringarna.
 
Idag var det Viveka och Tara som kom och tränade med oss. Vi skulle träffas vid Loktjärn vid halv 11 tiden men Viveka ringde, precis när Piga och jag var framme, och talade om att hon blev en halvtimme sen. Då passade jag på att lägga ett fält till flitig liten Piga. Jag känner att det behövs lite ”uppfriskning” på den fronten efter allt letande efter den försvunna ”kulan” vid Bodtjärn.
 
Viveka påminde om en övning för att få hundarna att fokusera vid markering. Toppen! Konstigt att man alltid glömmer att gå tillbaka till basic… De få övningarna som vi gjorde visade direkt vilken effekt det har. Så bra att bli påmind ibland!
 
Sedan gjorde vi två dirigeringar över tjärnen. Den ena tvärs över och den andra på skrå. Vi körde med skott först och det var nyttigt. Piga blev lite frågande när jag skickade ut henne. Nu kommer det att bli skjuta av vid dirigering minsann… Konstaterade också att både hon och jag har lite att jobba på när det gäller stopp på andra sidan av ett vatten. Den ena av dirigeringarna, den rakt över, låg en bit upp på land för att det skull bli lite omstyrning… Jag har för brått att blåsa, Piga har för brått för att stanna… Vad göra? Jo, jag har funderat en hel del och kommit fram till en övning som vi testade idag.
 
Jag skickade över henne igen till andra sidan utan att det fanns något där. När hon kom upp på land fick hon en signal vilket hon faktiskt hörde. Fick henne att sätta sig och då sköt jag över en kula till vänster om henne som hon sedan fick ta på markering. Tänker faktiskt fortsätta några gånger så får vi se om hon kanske lyssnar. Nästa steg blir nu att jag stoppar och styr antingen till höger eller vänster, stoppar igen och om hon då lyssnar så kommer en markering åt det håll som jag styrt. Ska väl vara sjutton också om vi inte ska få till en bra stoppsignal även på långt håll!  
 
I morgon väntar nya äventyr….
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 1 =