140223 Lite variation på tillvaron idag!

Ja idag blev det lite variation på tillvaron. Flickorna blev lite besvikna när vi gjorde morgonpromenaden. Den blev ovanligt kort nämligen. Jag lovade dem att vi nog skulle gå en längre tur senare under dagen….
 
Det blev en lite annorlunda morgon då vi gärna ville titta på TV från den avslutande 5 milen. Nu blev det inte så spännande som vi hade trott…. Efter det fanns det två timmars aktivitetstid innan hockeyn om man ville. Nu hade jag rätt så ont i höften och benet så en långpromenad kändes inte så lockande. Att flickorna behöver aktiveras stod klart och då gick det upp ett ljus. Det har ju kommit riktigt mycket snö nu och den är fortfarande rät lös och porös trots dagens töväder. Lite sök efter dummys i snön passar nog riktigt bra så sagt och gjort. Jag tog med 16 dummisar och slängde ut dem lite härs och tvärs ner mot skogen. Nästan alla sjönk ordentligt ner i snön, någon enstaka såg man hålet av annars täcktes även det av den porösa snön.
 
Snacka om glada flickor. De förstod med ens att det var jobb på gång. Greta fick jag ta i koppel för henne var det ingen hejd på. Garbo och Piga placerade jag ut efter stigen och sedan fick de turas om lite för att till slut få leta samtidigt alla tre.
 
 
Flitig liten Piga är inte så stor så hon hade det nog jobbigast av dem alla tre.

Greta hade de svårast att vänta på sin tur men hon gör ju lite som hon vill….

Till slut fick de jobba samtidigt.
 
 
15 dummisar kom in rätt snabbt men den 16:e var det lite problem med..
 
De jobbade flitigt på, inte så lätt i den porösa snön…
 
 
Jobbigt, jobbigt!

Det gäller att stoppa huvudet under snön om man ska hitta något.

Jag tror att det tycker det är rätt skönt ändå, nästan som att simma i vatten.

Det gäller att vara intensiv om man ska hitta något.
 
 
Snart hade de sökt igenom hela området….
 
 
… men till slut visade det sig att det var flitig liten Piga som var vassast!
 
Ungdomlig styrka kan ibland överträffa erfarenhet men alla tre gjorde ett kanonjobb tycker jag. Roligt hade de också. De fick vara i hundgården en stund efteråt och jag åkte och provianterade lite. Nu ligger de alla tre i soffan och snarkar och sover. Tror nog att de är rätt nöjda med sin dag.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 + sex =