140101 Årets första dag!

Det är bara att välkomna det nya året och dess första dag. Vi vakade naturligtvis in det i vederbörlig ordning. Vid 1-snåret gav vi upp då champagnen var urdrucken och det hade slutat smälla runt oss. I och för sig så var det väl ingen våldsam kanonad men nog tror jag att det berodde på att vi fått nya grannar som det knattrade och small redan vid 9-tiden på kvällen. Lite fyrverkerier var det också vid 12-snåret men på det stora hela gick det rätt bra.
 
Garbo blev ju troligen ”smittad” av Atte ett nyår då jag var dum nog att ta med Garbo när Atte skulle rastas. Garbo var rena filbunken själv men precis när de skulle till att rasta sig så var det någon som sköt en raket alltför tidigt och Atte blev livrädd (han var rädd sedan tidigare). Istället för att han blev lugn av Garbos lugn som det var tänkt så blev det tvärs om. Nu försöker vi underlätta genom att använda oss av D.A.P. Detta hjälper en hel del men man ser att hon blir en aning påverkad och inte känner sig helt trygg när det smäller runt huset.
 
I morse blev det sovmorgon till kl 9. Skönt! Det som inte var så skönt var att pannan stannat för det jag glömde fylla på pellets på kvällen före. Maud följde mej ner och hon hjälpte mej aska ur då det är lite knepigt för mej att göra. Sedan hjälptes vi åt att fylla på pellets. Maud, Potifar och Lady följde också med oss på morgonturen, vilket vi alla uppskattade storligen.
 
 
Härligt med sällskap
 
Maud verkar vara mycket populär!
 
Ronja tyckte det var jättekul för hon har blivit hur kär som helst i den lilla löpande Lady. Känslorna är besvarade så de hade inte tid för så mycket annat än varandra. Jag låter bilderna tala för sig själva.
 
Det blev en sen frukost eller snarare brunch kanske. Sedan tog vi det lite lugnt ett bra tag. På eftermiddagen skulle Maud och jag åka in till Gällö och proviantera. Då passade jag på att ta med soporna till återvinningen och eftersom jag samlar dem i plastbackar så blir det en hel del som ska iväg när det är dags. Emelie följde också med och hjälpte till att tömma dem vid sopstationen. Så skönt att få hjälp då backaran blir rätt tunga när det blir fulla.
 
På kvällen åt vi fondue till middag. Älgkött och kyckling med friterade pommes frites och lite goda såser och lite grörnsaker gjorde att vi blev rätt mätta… Avslutade det hela med en Irish coffe och Magnum desserglass. Nu sitter alla och tittar på Stig Helmer. Finns lite att ta rätt på i köket iof men i morgon är en annan dag. Det värsta är i alla fall bortstökat.
 
Marith
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =