140106 Sista helgdagen på länge….

Idag var det sista helgdagen på mycket länge. Skulle väl egentligen hittat på något extra kul men jag kan inte påstå att lusten att göra det har infunnit sig. Det var en grå och lite murrig dag upptäckte jag och flickorna när vi gick vår vanliga runda.
 
 
Temperaturen låg runt nollan och det var ett grått dis över skogen.
 
 
Det störde ju förstås inte flickornas letande efter något att stoppa i magen….
 
 
Nosen i backen som en dammsugare
 
 
Hmm… är det fotodags nu igen, undrar Greta?
 
 
Jag undrar vad det som Piga tycker år så intressant.
 
Aha, det var bara gammalt gräs…
 
Dagen förflöt i sakta mak. Flickorna får vara inomhus hela dagarna tills vidare. Garbo ska ju få operera bort sina trasiga tänder på onsdag (synd att de inte hade tid i morgon). Stackarn, jag måste ju blöta upp maten så hon slipper tugga. Idag hade jag naturligtvis glömt det tills det var matdags. På med vatten och in i mikron en stund och sedan gick vi kvällsrundan innan servering. Det var nästan genomblött så det gick bra ändå. Ska försöka komma ihåg det i kväll innan jag lägger mej så hon har uppblött mat i morgon bitti i alla fall.
 
Jag kom på att jag skulle kolla Pigas och Gretas tänder också men de ser ut att ha klarat sig. Jag har också varit ut i hundgården och rensat bort gamla märgben utom två. Ett hittade jag inte och det andra hade frusit fast. Det gäller att komma ihåg dem när det töar.
 
Hur som helst känns det rätt skönt att det blir vardag igen. Skönt med helger men efter tjugondag Knut så är det slut med julen definitivt. En vecka kvar tills allt julstök ska ut, på gott och ont. Tycker förstås mycket om alla ljuspunkter i alla fönster både hos oss och hos grannarna. Kommer att kännas riktigt mörkt speciellt när det är så lite snö men jag önskar ändå inte att det ska komma mera snö i vinter, en förhoppning som inte kommer att infrias.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem + 16 =