140108 Operation för Garbo

Idag var det äntligen dags för stackars Garbo att få operera bort sina onda tänder. Klockan ringde 6.45 men ordningen på våra morgongöromål blev lite annorlunda än vanligt även om snabbrastningen kom först som vanligt. Jag gjorde mej i ordning, väckte Thord och sedan gick Garbo och jag ut så hon fick rasta sig riktigt ordentligt. Under tiden fick Greta och Piga sin mat. Garbo fick stanna ute i bilen en liten stund medan jag fixade det sista innan vi skulle åka.
 
Vi åkte i god tid för det var mörkt och tät dimma. Dessutom var det snorhalt men som tur var tog alla trafikanter det riktigt lugnt. Vi kom fram i rätt tid och Garbo blev inskriven och jag fick åka hem.
 
Greta och Piga fick sin dagliga tur mitt på dagen idag och det var riktigt skönt. Vi hittade t o m solen och blå himmel. Länge sedan vi sett den nu:
 
 
Man kan se i bakgrunden att det fortfarande är dimma i dalgångarna
 
 
Däremot ser det ljuvligt inbjudande ut när man tittar på trädtopparna…
 
 
… och i skogsbacken.
 
Greta och Piga sprang lite som yra höns. De såg lite vilsna ut och jag tror att de letade efter Garbo. Det var ingen riktig ordning på dem. Än sprang det hit än sprang de dit och för ovanlighetens skull tror jag inte att de hade tid att leta tablettaskar efter rådjur, hare och älg.
 
 
VAR är Garbo, matte?
 
 
Hmmm… Ejra? Vad är det för något?
 
 
Det verkar konstig tycker jag!
 
 
Är du riktigt säker att hon inte är här någonstans?
 
Nåja, vi kom hem och de kom till ro och snart nog var det dags för mej att åka och hämta Garbo. Dimman var lika tät som i morse och det var i stort sett lika halt.
 
 
Det var inte värst lång sikt…. varken i morse eller på eftermiddagen.
 
När jag kom till Ejra på utsatt tid så hade de inte fått svar från försäkringsbolaget och Garbo var fortfarande groggy så de tyckte att jag skulle åka och hämta medicinen på Apoteket. Jag hade några ärenden till också som jag passade på att göra. På apoteket var alla kassor öppna men kön var ändå lång så det var tur att Garbo inte behövde ligga i bilen och vänta.
 
När jag kom tillbaka till Ejra så var allt klart. Garbo var förstås lite vinglig och väldigt ”hängögd” ochrödögd. Hon var dock inte tröttare än att hon blev glad över att se mej.
 
Väl hemma blev hon välkomnad av Greta och Piga och det gällde att se till så de tog det lite lugnt. De blev jätteglada och undrade förstås var hon varit. 
 
Greta och Piga var förstås jättehungriga och trampade runt tills de fick mat. Garbo skulle få lite mat vid åtta tiden om hon var pigg sa de på Ejra men när Greta och Piga fick och inte hon, då tyckte hon att det gick alldeles för långt. Klart hon fick lite, lite mat hon också. Vi hade blött upp en laddning så det fanns att ta av. Hon skulle också ha lite medicin så det passade jag också på att ge henne.
 
Själva var vi också riktigt hungriga så jag fixade lite mat rätt snabbt. Garbo satt och tittade på under tiden, hade inte ro att gå och lägga sig. När vi så satte oss vid matbodet lade hon sig vid våra fötter.
 
 
Lillgumman!
 
Så fort vi ätit färdigt gick jag och satte mej i fåtöljen som står alldeles intill soffan där Garbo hoppade upp och lade sig. Hon kändes lite kall så jag stoppade om henne med en filt. Nu ligger hon och snarkar gott och förhoppningsvis kommer hela äventyret att avlöpa utan komplikationer.
 
Marith
 
PS. Svederkäringa är också uppdaterad. DS.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − sju =