140712 Varmt, varmt, varmt!

Ja nu är det riktigt varmt. Man behöver inte sukta efter utlandssemester för sol och bad. Det bästa av allt är att det verkar som det kommer att hålla i sig ett tag också.
 
Nåt måste man ju i alla fall hitta på i värmen. Lade ut en vink om träning vid Loktjärn i samträningsgruppen men av nästan 40 personer var det 1 som nappade… Verkar som de har annat för sig kan man tänka.
 
Hur som helst så blev det Roland & Garmin och jag & Piga som träffades för lite vattenjobb. Vi började förstås med att de fick doppa sig lite och sedan lade vi ut fyra dummisar precis där vi kommer ner till tjärnen. Sedan gick vi till tjärnens högra sida och tränade Garmin och flitig liten Piga på att gå rakt ut i vattnet med start en bit upp på land. Vi kastade ut 6 bollar som de såg och sedan backade vi för varje skick. Vi kastade sedan ut en omgång till men nu drev de lite till höger så det blev en ny startpunkt. Förutom att flitig liten Piga tog två bollar (!) vid ett tillfälle gick det alldeles lysande.
 
Roland smög ut två dummys vid en buske och sedan fortsatte vi tills vi kom mitt emot dummisarna som vi redan lagt ut. Där kastade Roland ut en boll och vände sedan mot dirigeringen på land. När den var greppad skickade jag ut Piga att hämta markeringen. Sedan gjorde vi tvärt om. Nemas problemas!
 
Nu var det dags att skicka på dirigering över tjärnen. Gick rätt bra för flitig liten Piga faktiskt Lite korrigeringar blev det förstås för det är en ”knölig” start med öar och med markeringen i minnet.  Sedan gjorde Garmin samma sak.
 
 
Vänster tyckte husse då Garmin ville kolla om markeringen låg kvar bakom ön.
 
 
Är det inte min tur snart, undrar flitig liten Piga.
 
Vid omgång två sköt Roland ut en störning med apportkastaren till höger om den tänkta linjen. Flitig liten Piga hade förstås gärna velat ta den i stället för dirigeringen men var ganska lätt att övertala att gå rakt ut mellan öarna. När hon sedan drog mot vänster i stället, åt det håll där alla bollarna legat vid första träningspasset, fick jag ta i lite med rösten och sedan lyssnade hon. Dummyn kom in.
 
Garmin var tänkt att gå runt tjärnen tillbaka när han hämtat sin dirigering men det tyckte inte husse. Lite motion blev det för dem bägge. När så Garmin var på väg in med sin dirigeringsapport vattenvägen skickade jag Piga på markerningen som hade drivit så den låg precis mitt mellan öarna men en bit ut. Bägge hundarna kom in samtidigt
 
 
Här kommer både markering och dirigering….
 
 
…till respektive matte/husse.
 
Innan vi gick tillbaka till andra sidan lade jag en dummy på land där vi stått för en sista dirigering till flitig liten Piga. När vi kom på plats så var hundarna rätt smutsiga så Roland slängde ut en boll till Garmin så han fick bada av sig lite. När jag sedan skickade Piga tänkte ju inte jag på det så jag blev lite ställd när hon verkade snurra en bit ut. Så småningom gick det upp ett ljus både för henne och mej och då gick hon rakt över men hade nog en liten tanke på att gå iland på ön. Som tur var, var hon lätt att övertyga att gå i land där det var land. Hon drog lite till vänster så jag fick styra om henne och hon hade också tanken på att springa runt, där vi hade gått alldeles nyss, men rätt lätt att övertyga om att komma vattenvägen ändå. Tycker att flitig liten Piga gjort ett riktigt bra jobb idag. Härligt!
 
För Garbos del så haltar hon fortfarande men inte lika mycket som i tisdags. Jag tror dock att det är tur att vi ska till Linda Laser på tisdag. Hoppas hon får till det så hon slipper hålla på så här. Hon blir ju så sur när hon inte får följa med och jobba. Inte ens på morgonrundorna får hon vara med. Stackarn!
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 2 =