140720 Härliga sommar!

Ja nu har vi den härliga sommaren här igen! Njuter i fulla drag… Morgonen började med lite lagom sovmorgon, morgonrunda med flickorna där även Garbo fick följa med (förkortad tur), frukost och lite spa för gubben. Sedan var det dags att packa bilen och göra lite matsäck och åka till Loktjärn där Mats och Aska, Maud och Potifar samt Viveka och Tara mötte upp.
 
Det blev en riktigt trevlig dag. När Maud, Mats och jag var på plats ringde Viveka och talade om att hon var lite sen så vi gick ner till tjärnen med alla pinaler. Vi tjuvstartade med en vattenmarkering med apportkastaren till hundarna och precis när sista markeringen kommit in anlände Viveka. Självklart fick även Tara en vattenmarkering.
 
Sedan var det dags för lite ”allvar”. Janne Kalla hade en riktigt bra övning på vår kennelträff som jag modifierade lite efter mark och omständigheter och som visade sig bli riktigt lyckad. Vår ”funktionär” som jag kallt hade räknat med ”strejkade” och dök aldrig upp p g a risk för broms så det blev lite omkastning i det ursprungliga programmet. Detta visade sig fungerade riktigt bra! Ibland är det bra att vara flexibel!
 
Vi ställde upp tre ekipage på en linje. Den fjärde tog med sig sin hund till platsen för en dubbelmarkering. Denna markering började med ett kast på (från ekipagens sida) hitsidan av en liten bäck, den andra kom på bortsidan ner mot tjärnen. När första ekipaget tagit markeringen fick det andra ta ett närsök, två minidummisar. Tredje ekipaget fick ta en dirigering över ett myrområde in i ett skogsparti där hundarna försvann de sista 10 meterna. Sedan bytte man plats och den som tagit markeringarna fick gå och kasta markeringar till nästa omgång. Alla hundarna skötte sig med bravur! Detta rullade på så att alla fick göra alla moment.
 
Sedan fick de träna på ”kanalsim”. Det innebär att de fick en dirigering där de måste simma mellan en massa öar på bägge sidor till ena kanten av tjärnen. Har tänkt ta ett foto av det men… tyvärr!
 
Sedan fick de en dirigering till högra sidan av tjärnen och när de var nästan framme kom en markering för en av de andra hundarna bakom öarna åt andra hållet. Detta fixades också mycket bra av dem alla.
 
Jag tror att vi alla åkte hem och kände oss ganska nöjda med våra hundars prestationer. Visserligen finns det saker att ”fila” på för de flesta men det är väl så att om en träning ska vara riktigt lyckad ska man ligga på gränsen för deras förmåga och man kan se vad man måste träna lite mera på för att det ska vara perfekt?
 
Här är några foton från träningen, det blev inte många då det var fullt upp att köra hund så kameran blev bortglömd:
 
 
Mats & Aska
 
 
Maud med Potifar i bakgrunden (ändan till höger tillhör Piga)
 
 
Viveka & Tara vid Taras avlämning av dirigeringsapporten
 
Flitig liten Piga
 
I morgon är det dags för bilen att besöka ”bildoktorn” i Ismundsundet. Jag tänkte ta med Piga och träna lite under tiden. Tar det för lång tid har grannen lovat hämta oss och skjutsa dit mej när bilen är klar. Så som ni ser är det just nu bara bra saker på gång här hemma. Löken på laxen är finvädret som ser ut att hålla hela veckan! Lovley!
 
Marith
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 6 =