140721 Bilrep och lite träning

Ja idag var det dags för bilen att få sig en omgång. Byte av stötdämpare bak, bromsslangar, länkarm och ett stag. Den kändes som ny när vi åkte därifrån…
 
Thord och Piga följde med till Ismundsundet där Lars Larsson håller till med sin reparationsfirma. Jag hade fått löfte av grannen att han skulle komma och hämta mej om jag blev less på att vänta men dagen gick väldigt fort…
 
Vi kom dit strax efter 9 och när bilen (och Thord) var överlämnad till Lars så gick jag, Piga, Berit och Valle ner till sjön. Där fick Piga träna lite stopp på vatten med chuckit och tennisbollar. Sedan fortsatte vi och jag gjorde några dirigeringar på hygget. Det här med att lyssna måste vi ta och ta itu med ordentligt!
 
Valle var rätt så intresserad av Piga men hon var kanske mest konfunderad över vad hon skulle göra med honom. De lekte lite men mest försökte Piga springa undan.
 
 
Här ”lurpassar” Valle på flitig liten Piga…
 
 
Ska vi inte leka?
 
 
Vänta… ha inte så brått!
 
När vi kom tillbaka ställde sig Berit och stekte våfflor. Våfflor med hjortron och vispgrädde! Kan det blir bättre? Så himla gott och så länge sedan vi åt det.
 
Flitig liten Piga låg mestadels under Pilen och tog det lugnt i skuggan. När Valle hade fått mat och sovit en stund kom även han ut och då såg det ut så här:
 
 
Flitig liten Piga ligger under pilen och funderar lite…
 
 
Valle ville gärna lukta lite på henne…
 
 
… och så länge som han var inom synhåll var det okey…
 
…. men när han gick bakom ryggen måste hon morra lite….
 
 
Så där ska man inte göra!
 
 
Okey, jag förstår. Är vi kompisar nu?
 
När bilen var färdig blev åter en liten kaffetår och sedan fick Valle apportera en valpdummy. Efter lite tvekan så gick det riktigt bra. Ser riktigt bra ut. En riktigt cool kille den där Valle.
 
Det var sagt att de kanske skulle komma och gräva för fibern i dag så vi undrade lite över hur det skulle se ut när vi kom hem…. Det var precis som vanligt! Ingen grävning…. Tur var det för jag kom på att vi hade inte märkt ut var elkabeln går från garaget och bort till jordkällaren så det blev kvällens uppdrag. Hoppas bara att det blev på rätt ställe nu då.
Marith
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 1 =