140731 Ännu en härlig sommardag och givande träning!

Ljuva, sköna sommar! I morse blev det en tur i skogen och lite plockning av färska bär till morgonfilen för min del. För flickorna blev det ett smaskande som heter duga. De njuter i fulla drag, hoppas vi får ha ”hallonen” ifred ett tag till… Flickorna uppskattar det lika mycket som jag.
 
När det var dags för frukost kom vår snälla ”hustomte” Kent och började sätta ihop den nya trappen  från hundrummet ut till ”lilla hagen”. Kommer att bli kanonbra det här. Så här såg det ut när han hade rivit rampen:
 
Vilken tur vi har som äntligen får en riktig trapp.
 
 
Det kommer att bli tak och ”sidostycken” och en ramp som går att haka på och haka av när vi har småvalpar
 
 
Vi målar bräder och trädetaljer innan Kent spikar dit dem så det kommer att ta en stund innan allt blir klart
 
 
Just nu ser det ut så här …
 
Vid 11-tiden åkte jag och flitig liten Piga till Loktjärn. Viveka och Tara hade redan anlänt när vi kom dit. Pigeligen fick kommando ”hopp i” när vi kom ner så hon fick blöta sig lite för att hålla sig lite sval för det är rätt varmt idag också även om det fläktar lite. Vi lämnade fyra dummisar i området och gick sedan till högra sidan av tjärnen. Där finns en rätt stor myr med lite skog mot vägen och där en lite bäck rinner igenom. På andra kanten finns en skogremsa som avgränsar myren mot en kraftig sluttning, kalyta.
 
Efter lite funderingar började vi med dubbelmarkering mot den vänstra skogskanten. En kortare framåt och en längre som gick snett bakåt bland träd och tuvor (eller kort och kort, avståndet var det inget fel på). Flitig liten Piga fixad det helt okey. Sedan gjorde vi två dirigeringar. En landdirigering och en rätt kort vattendirigering.
 
 
En rätt nöjd Viveka väntar på Taras inleverans av vattendirigeringen
 
 
Tara nästan framme vid apporten som ligger intill kanten men på vattnet
 
 
Snart i hand…
 
Här har du matte!
 
Flitig liten Piga visade sig ha lite svårt med stoppsignalen på land så vi hade ett utvecklingssamtal. Vattendirigeringen gick riktigt bra förutom att hon vid första skicket ville dra efter land. Vi skickade på skrå tvärs över en liten, liten vik. Jag var nog lite slarvig också när jag skickade så hälften tar jag själv på mej. När jag skickade andra gången var det inga problem.
 
Efter det fick de ett fält på 10 dummisar där de låg dels på myren, dels i skogskanten och på andra sidan bäcken. Flitiga flickor fixade in fältet rätt snabbt trots terrängen.
 
Nu gick vi till mitten på tjärnen, motsatt sida än när man kommer ner till tjärnen. Dags för vattendirigeringen. Vi hade som sagt var, lämnat 4 dummisar på andra sidan. Om de gick bra så fick de hämta bara en vardera, de andra två var tänkta som reserv. De andra två plockade vi upp själva sedan… med andra ord… flickorna fixade biffen!
 
Som slutkläm gick Viveka och Tara till motsatta sidan av tjärnen. När de kom dit kastade jag en dubbelmarkering bakom öarna (från deras håll sett). Så här såg det ut när Tara hämtade:
 
 
Den första landade i vattnet bakom ön till vänster
 
 
Den andra landade bakom öarna till höger …
 
 
Efter en liten överblick var kursen satt…
 
 
… upp på denna ö för en överblick … 
 
… och apporten kom också hem.
 
Så här såg det ut när flitig liten Piga hämtade sin andra markering:
 
 
Här kommer hon ….
 
 
…. var kan den vara?
 
 
Aha! Där är den ju!
 
 
Bärgad….
 
 
… ska bara….
 
 
… ta en liten överblick….
 
 
 
… för att se var matte är någonstans.
 
Summering av dagen så blev det en riktigt lyckad träning. Vi låg på gränsen för förmågan så att hundarna lyckades men där man såg vad som måste tränas mera på. Härligt! Dessutom gick träningen i lugnt och behagligt tempo.
 
Som slutkläm på dagens inlägg blir det en liten stilstudie på min flitiga lilla Piga, som älskar att jobba och är för det allra mesta lyhörd och mån om att göra rätt. Ibland kan hon dock stänga öronen en stund när hon tycker att ”matte vet nog inte alltid allting”…. Älskade gogumman min!
 
 
Kollar lite på när Tara jobbar….
 
Blev det inget till mej?
 
Men nu matte MÅSTE det väl var min tur?
 
I morgon är det också träning inbokad. Så härligt med denna sommar… Fint väder och massor med träningstillfällen, kan inte bli så mycket bättre!
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + femton =