140606 Full aktivitet på nationaldagen!

Ja idag har det varit full aktivitet… i alla fall på träningsfronten. Det var det i o f  igår också. Då kom Eva med Gaia, Quling och Korall. Vi tänkte oss ett litet genrep inför WT på söndag… Man säger ju att om genrepet går åt fanders så går det bra på premiären. Kan ju säga så här… då måste det gå mer än strålande på söndag!
 
Vi åkte upp till ett ställe där Hundån rinner igenom. Det finns en liten myr där och man kan även utnyttja Hundån, tänkte vi i alla fall. Nu visade det sej att så här mycket vatten på myren har jag i alla fall aldrig upplevt. Vi fick gå i vatten med tuvor och starrgräs. Kämpigt, kämpigt. 
 
Vi gjorde tre ”stationer”, den första med dubbelmarkering. En på var sida om bäcken. Nästa station var en dirigering över bäcken men med en markering som kom vid sidan av som inte skulle tas in direkt. Dirigeringen skulle in först. Den tredje bestod av ett närsök med smådummisar, men man dirigerade hunden till området. 
 
För Pigas och min del kan man väl säga det blev mer eller mindre katastrofalt resultat. Markeringarna fick vi göra om ett antal gånger innan hon kunde fokusera på rätt sätt och därmed jobba på rätt sätt. Nästa station gick väl skapligt med dirigeringen, lite för många omstyrningar för att det skulle vara riktigt bra. Däremot markerningen urusel igen. Närsöket var riktigt bra. 
 
Vi tänkte avsluta med några enkla dubbelmarkeringar. Piga började…. sammanfattas som skit! Sedan upptäckte Eva att vi hade nog tappat bort en av hennes dummisar. Skickade Garbo på dirigering till området vi trodde den kunde ligga på men inget napp. Eva skickade Korall med samma resultat. När vi kom tillbaka till bilarna hittade Eva den saknade dummyn i bilen…. och nu var det åska på gång. Vi åkte så klart hem!
 
Idag hade jag bestämt med Roland och Garmin att träna vid Bodtjärn. Maud vill också vara med och vid 12 träffades vi för lite samträning.
 
Vi började (på min önskan) med markeringar:
 
 
Kastaren stod mitt i backen och kastade en dubbelmarkering åt vardera hållet
 
 
Här är det Garmin som kommer….
 
 
… med den andra i dubbeln.
 
 
Thord övervakade som vanligt. I bakgrunden sitter Potifar och till höger bakom björken, Piga.
 
Vi gjorde också en markering/dirigeringsövning. En enkelmarkering som fick tas in efter att dirigeringen var inne. 
 
Jag såg en mycket bra ”dirigeringsgata” som jag inte kunde låta bli att testa. Både Potifar och Piga fixade detta med bravur!
 
 
Man kan se den vita stenen som var riktmärket. Dummisarna låg framför…
 
Som avslutning gjorde vi ett närsök vilket alla klarade med beröm godkänt.
 
Nu blev det lite fika och sedan vattenarbete. Greta, som också var med fick några enkla vattenmarkeringar och sedan fick hon hålla Thord sällskap.
 
De andra fick först en enkel vattenmarkering med apportkastare med tillämpade avstånd. Nemas problemas. Sedan gick förare och hund undan medan en apport sköts ut för att tas in som vattendirigering
 
 

Här väntar Piga när vi gick undan för vår vattendirigering.

 
Avstånden var tillämpade för varje hunds kunskapsnivå. Garmin och Potifar fick vita ”ägg”, gula skott med inte fullt utslag. Piga fick vitt ”ägg”, gult skott med fullt utslag och Garbo fick röd apport och gult skott tror jag. Meningen var att den skulle gå lite längre än Pigas men det gjorde den inte. Det blev bra i alla fall då hon bevisligen inte såg den så jag fick verkligen se att hon tog mina kommandon. Alla skötte sina jobb precis som vi önskade så slutet gott, allting gott!
 
Flickorna fick fira med lite ”tjurpitt” som ”grädde på moset” medan vi åt vår middag. Just nu ligger de alla utslagna i vardagsrummet. Två i soffan och en på golvet. Tror att de är lika nöjda med dagen som vi tvåbenta är.
 
Marith
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 6 =