140608 Hjärnsläpp eller …?

På vinst och förlust hade jag anmält min flitiga lilla Piga till SSRK/JH:s WT på Gräfsåsen som gick av stapeln idag. Jag var mycket tveksam då hon måste starta i Ekl då hon fick två 1:or i ökl B-prov i fjol. Jag var tveksam in i det sista då vi inte har markeringar som fungera just nu men man behöver ju inte ta det allvarligare än man vill så vi åkte dit. Thord följde också med och kul är det ju för man träffar ju en hel del gamla bekanta. 
 
Eftersom vi gick i Ekl så fick vi starta bland de sista så vi hade en lugn start. Rune Thannders station 3 var ett närsök och där fick vi börja då det fattades startande då de övriga två stationerna var dubbelstationer. Här skulle vi hämta in 3 närsöksdummisar på 3 minuter. Det var också den station där jag ansåg vi hade störst chans att lyckas. Piga brukar vara säker när det gäller närsöket. Nu fick hon tyvärr in bara två av tre och jag vet i skrivande stund inte vilken poäng vi fått. Eftersom Rune är en liten luring så tolkade jag lite ”fel” det han sade. Han visade på fyra snitslar men sa också att man skulle tänka sig linjen från snitslarna fram till vägen där vi startade. Jag använde sista stunden till att få henne att söka igenom marken från snitslarna till vägen… men den tredje låg i området i mitten där vi då tydligen hade sökt lite för dåligt… Så kan det gå!
 
Nästa station vi startade på var en dubbelstation, 4 och 5. Första delen var en dirigering där vår dirigerning låg en bit bakom dirigeringen för ökl. Rätt nöjd med den dirigeringen! Del två var en dubbelmarkering. Skytten stog ca 10-15 m framför oss och sköt mot en dunge där kastaren stod. Gröna dummisar, lågt kast och en dålig markör som fixerade sig lite på skytten. Hur kan det då gå? Med hjälp från matte fick flitig liten Piga in markeringarna.. Vet inte heller här hur poängerna ligger.
 
Bäst som vi satt och resonerade ett gäng, mitt i smeten mellan station 1 – 2, 3 och 4 – 5 så ropade man från station 1 att det fattades startande. Jag och Piga gick dit men innan jag startade gick jag till bilen och lät Piga dricka lite vatten. Blev kanske inte riktigt den förberedelsen jag tänkt men vi gick till station 1 och fick insturktioner. Här var det en dubbelmarkering. Skytten/kastaren stod dold i ett buskage i skogskanten och när man gjorde klartecken så kom skott och kast. Instruktionerna var klara! Först kastade dummyn skulle in först. Vad gjorde då jag? Jo, jag skickade förstås Piga på den sist kastade… Black out för matte.
 
Nästa del, i station 2, var dirigering. Man skulle dirigera hunden mot en pinne, stoppa och sedan vinkla upp hunden 90 grader mot höger. Det gick utan större mankemang och Piga hittade sin dummy. På vägen in tappade hon dummyn (trötthetstecken), men sen tittad hon bort mot station 4 – 5 en stund innan hon plockade upp den igen (jag sa inget), sedan kom hon men innan hon lämnade av till mej så rundade hon domaren… Pigas black out!
 
Slutresutatet blev att vi fick 60 poäng och kom 4 i klassen (av 5 möjliga!) Sammanfattar att trots en black out vardera är jag ändå nöjd med resulatet. Att det skulle bli ”knorr” med markeringarna visste jag, men några black outer anade jag inte, men ibland blir man överraskad både av sig själv och sin flitiga lilla Piga. Konstaterar bara att idag gjorde vi så gott vi kan just nu och detta blev resultaten. Det kunde ju faktiskt ha kunnat bli mycket sämre…
 
Vi hade OCKSÅ tur med vädret! Tack för ett kul arrangemang, SSRK/JH!
 
Marith
 
PS, Trots att jag hade upp telefonen vid ett flertal tillfällen var det även black out när det gäller att ta kort. DS
 
PS 2. Pigas resultat: Station 1 = 0, Station 2 = 18, Station 3 = 8, Station 4 = 20, Station 5 = 14, Summa 60 DS.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 7 =