140614 Ibland kan man bara njuta!

Idag har det varit en njutningsfull dag. Finväder och träning vid Långtjärn med vänner och duktiga hundar. Då är det väl bara att njuta eller hur? Vi började med en härlig morgonrunda. Trastarna retades som vanligt. Dyker upp framför fötterna och kan kanppt flyga. Tyvärr har jag inte en kamera som kan fånga ögonblicken och som tur är börjar flickorna att helt nonchalera dessa retstickor.
 
 
Som vanligt sitter de istället snällt och låter sig fotograferas
 
Viveka hörde av sig häromdagen och undrade om vi inte skulle träna vid Långtjärn igen. Självklart var jag och flickorna med på det! Mats och Barbro med Aska, Bixa och Vita (ej retriever) kom också. Det blev en riktigt härlgig dag. Fint väder och lite genomtänkt träning så hundarna fick bygga lite självförtroende och visa hur duktiga de faktiskt är. 
 
 
Här sitter Barbro, Vita och Bixa …
 
 
Viveka med Haley och Tara
 
Vi började med markeringar på vatten. Barbro var vår eminenta ”båtsman”. Vi började med två relativgt korta dubbelmarkeringar bland öarna för att, när alla gjort dem (Haley två enkla markeringar) öka avståndet till det dubbla. 
 
 
Här är det Mats och Aska som kör på den långa dubbelmarkeringen
 
 
Lite hopp mellan öarna blev det för några av hundarna medan andra simmade…
 
Alla fixade sina markeringar och därefter körde vi dirigeringar till motsatta sidan tjärnen. Vi valde lite olika öar/fast mark för dirigeringarna samt startplats. Jag valde startplats en bit från strandkanten och en ö där mina hundar måste förbi lite öar innan de kom ut på öppet vatten för vidare transport till rätt ö. Piga skötte sig utmärkt tycker jag, förutom att hon måste fråga om det var rätt  innan upptaget… Garbo  fick jag tala om för att nu var det inte läge att gå upp på några öar, för att sedan utföra sin dirigering i stort sett klanderfritt.
 
Vi avslutade dagens övningar med ett stort fält där en del av öarna, ett skogsparti med tuvor, träd och buskar, ett parti med blötmark där en liten bäck slingrade sig genom marken. Här sitter Garbo och Piga och blir distraherade medan Barbro lade ut fältet ..
..
 
Något verkade lukta i motsatt område…. 
 
 
Oj, vad händer där? Aha, var det bara Mats och Viveka?
 
17 dummisar var utlagda och i första ”släpp” gick Tara, Bixa och Piga i andra släppet gick Garbo och Aska. När det var en dummis kvar var Piga ensam ute och jobbade. Hon jobbade, och jobbade och jobbade… Jag tyckte hon var i stort sett över allt. Två gånger stannade hon upp och frågade: ”Var ska jag leta nu då”? En liten uppmuntran att gå utåt och hon sökte åter igen ute på våtmarken men utan resultat. När hon så kom inåt kallade jag hem henne och talade om för henne att hon gjort ett myckte bra jobb. Tara jobbade en stund och jag tror att även Bixa fick ut en sväng men också det utan resultat… Då upptäckte vi att alla var ju inne!!!
 
Sedan var det Garbos och Askas tur att jobba. Även då var blev det en kvar ute som då Garbo jobbade hårt på men utan resultat. Till slut kallade jag in henne och tyckte faktiskt att hon gjort ett riktigt bra jobb trots att en fattades. Tara skickades ut en sväng men även där utan resultat. Mats gick till slut ut och skickade Aska på sök. De hittade så småningom dummisen som låg i bäcken. 
 
Summa sumarum av dagen så var jag ritkigt nöjd över flickornas arbete. Mycket bra väder, sol, lite vind så inga insekter surrade runt oss, trevligt sällskap och duktiga hundar. Kan man vara annat än nöjd över dagen. Tiden flög iväg. Vi träffades 12 och jag var hemma strax före 4 men det är så skönt när man tar sig tid och inte jäktar igenom träningen. Jag tror att man utjuter lugn om man tar det lungt själv. Låter hundarna sitta ifred och vara passiva emellanåt. Jag tycker också att det är så skönt att hundarna sitter där man sätter dem, tysta och lugna och väntar på sin tur. 
 

 
Sådana här dagar känns det gott att de är ”mina fina flickor”!
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − nio =