140511 Ibland kör det ihop sig lite….

Ja ibland kör det ihop sig lite. Tur att det finns lösningar på det mesta. Jag hade antagit en inbjudan till träning men trodde inte att det skulle bli något då jag inte hörde något mera. Sedan ringde Mats och ville ute och träna en sväng med Aska och det var jag naturligtvis sugen på. Jag tycker det ger lite mera om man kan träna tillsammans med andra med jämna mellanrum men det verkar vara lite trögt egentligen. Vet inte vad det beror på men man kan ju fundera lite…
 
Hur som helst fick jag telefonsamtal igår kväll, jo då det skulle bli träning… Hmmm… få ju ha det innestående till ett annat tillfälle. Och hoppsan, hade ju glömt att jag och Thord skulle ut och titta på nya marker till kennelträffen. Ringde och bestämde i morgon eftermiddag i stället.  Så det kan bli… Det verkar som om inte mitt huvud häger med riktigt. Skyller på att egentligen skulle jag vara sjukskriven för det kan ju inte bero på att jag börjar bli gaggig???
 
Efter lunch kom Barbro, Mats, Aska, Bixa och Vita. Vi började för säkerhets skull med lite fika. Det blev lite långfika för det fanns mycket att prata om då vi inte träffats på evigheter. Till slut körde Thord iväg oss. Han tyckte att det var dags att vi stack iväg för att träna lite. Vi antog uppmaningen och jag tog med mig Piga. Garbo har börjat löpa och Greta äter fortfarande dietmat, ska så göra i ett par veckor till så hon måste vara under strikt uppsikt när vi är ute så att hon inte äter i sig någon skit (som Piga gjorde i morse, grrr).
 
Vi åkte till tomten som Elis äger och som vi har lov att träna på. Nu var ängarna plöjda men vi körde först ett fält i skogspartiet. Det gick riktigt bra. Ut och in bara för både Aska och Piga.
 
Sedan gjorde vi en dubbelmarkeringe vardera. Den första i fösta dubbeln var spik, den andra drog hon förbi och in i skogen. Inkallning och hon hittade på hemvägen. Kastaren, Barbro, förflyttade sig och gjorde en ny dubbel. Denna gång började Piga och det blev spik på bägge. Kul!
 
Efter lite funderingar så bestämde vi oss för att göra en dirigering, diagonalt över fält- och markeringsområdet. Det gick relativt bra… Relativt = lydde signal och tecken förutom en signalignorering men höjd röst gjorde susen… Känns ändå rätt bra. Det fanns ju faktiskt en hel del störningar i området och eftersom hon lyssnade på rösten och tog tecken och lyssnade på söksignalen så blidkade hon matte en del i alla fall.
 
När vi gick ner till bilarna så skulle Bixa få göra några markeringar. Piga satt avundsjukt i bilen och tittade på:
 
 
Storögt tittade flitig liten Piga på…
 
 
När Bixa, pigg 11-åring, hämtade sina markeringar!
 
Jag blev lite extra varm i hjärtat när jag hittade dessa blommor. De betyder för min del att sommaren är på väg!
 
Greta och Garbo var naturligtvis väldigt sura på mej när vi kom hem. De hade helst velat följa med istället för att vara hemma med husse. Hoppas att Greta kryar på sig riktigt (ser väldigt bra ut just nu i alla fall) och att Garbos löp snabbt blir överstökat. Verkar vara ett litet konstigt löp, dels p g a att det bara gått 4,5 månader sedan sist och dels på utseendet av blödningen. Har hänt en gång förut också men då var det parning på gång och resultatet blev 10 valpar så jag känner mej inte orolig. Synd bara att hon drog igång just nu när hennes klo ser ut att läka så bra så att det börjar fungera utan problem.
 
Hur som helst så känner jag mej rätt nöjd med min flitiga lilla Piga idag. Finns förstås en del att träna på men hon var riktigt sansad trots att det var lite ”lärkvingar” (fladdrande tunga i munnen) när vi gick mot startplatsen. Förutom att fotgåendet kunde ha varit mer distinkt så var hon konscenterad under resten av träningen. Jag kanske måste se till att få en exteriörbeskrivning på henne snart?
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + nio =