140513 Lite ditt och datt…

Ja idag blir det lite ditt och datt som jag skriver om… Igår eftermiddag var vi till Ismundsundet och tittade på lite marker som vi eventuellt kommer att använda oss av vid kennelträffen. Hela flocken följde med för det var riktigt bra väder för en gång skull. Solen sken och det var ca 12 grader varmt i skuggan.
 
Vi gick först ner till sjön. När vi kom fram till båtplatsen parkerade Thord och Greta på bänken framför grillplatsen och njöt av solen medan vi andra gick vidare ut på näset:
 
 
Det började bra… ser väl helt okey ut eller hur?
 
 
Det var lite dåligt med vass men en holme på lagom avstånd fanns och runt den, även lite vass…
 
Vi gick sedan upp mot Berit och Lars hus och Thord satte sig på bron och hundarna fick stanna i bilen medan vi andra gick vidare för att titta på lite fler platser. Dels finns det ängar runt huset som vi kan använda oss av om de är slagna då vi är där…
 
Vi gick vidare mot en kalyta och där ligger lite ris men det beror ju på vad man ska göra:
 
 
Nedanför finns en myr som säkert går att använda men vi gick aldrig ner dit denna gång.
 
Istället fortsatte vi till en tjärn som låg 6 minuters gångväg genom skogen. Problemet är om man vill använda båt… Lite finns det att fundera på förstås men vi har ju tid på oss.
 
I morse valde vi åter igen en ny stig att gå… jobbigt värre! Det var en låååång backe som sög på krafterna. Känner att det fattas en hel del muskeluppbyggnad i mitt opererade ben.
 
 
En rejäl uppförsbacke eller hur?
 
 
Sista knixen kvar….
 
Här var vi inte ens halvvägs upp…
 
Kollade på min stegräknare. Denna tur var 2 km och hastigheten 3,24 km/timmen… Ja, ja, som jag sa så fattas det lite ork ännu men det blir bättre och bättre. Flickorna har dock inga problem med orken, inte ens Greta som varit dålig i magen och fortfarande äter specialmat 4 ggr/dag. Skönt är väl det!
 
På eftermiddagen åkte jag till Berit och Roland för att hämta lite hundmat och då passade Roland och jag på att träna Garmin och Piga på dirigering/markering. Vi hade 2 Bumper Boys till hjälp. Roland som har resurser körde ut dem med fyrhjulingen och så lade vi ut 6 vanliga dummis till höger och vänster om markeringslinjen. Vi hade rätt långa avstånd så det blev en bra utmaning.
 
Vi kan väl säga så här att det löste sig så småningom men det finns att träna på. Kul var det i alla fall och vi kommer att göra om det för att se om de lärde sig något.
 
När vi kom hem var Greta och Garbo hur sur som helst på mej. De har ju naturligtvis velat vara med men eftersom Thord bestämde sig för att inte följa med så fick även de vara hemma. Garbo går ju snart in i höglöp så det var inte så lämpligt att ha henne med och Greta ska inte jobba något just nu. Det blir strikt koppel för att se till att hon inte äter i sig något olämpligt. Hon skulle gärna ställa sig och beta gräs om hon fick men nu ska vi se till så att hon blir riktigt kurant hade jag tänkt.
 
I morgon kommer Tina och Canelle. Tror att de också är lite träningssugna så det blir nog en sväng då också för Piga, vilket jag vet att hon inte har något emot. Jättekul! Det ser vi fram emot.
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =