140518 Man kan inte klaga….

Nä just det! Man kan i alla fall inte klaga på vädret idag. Det var 22 grader i skuggan, lite sydliga, varma vindar och solen sken i stort sett hela dagen. Med andra ord var det ett utmärkt läge för lite hundträning. Ja nu var det bara Piga som fick sig en ”duvning”. Garbo är i höglöp och Greta äter fortfarande dietmat och måste hållas koll på så att hon inte äter gräs eller annan skit. Då är det lite svårt att ha med henne på träning så de två får vänta ett tag till tror jag.
 
Lena och Anton kom vid 11 tiden men innan vi åkte upp till Bodtjärn så fikade vi lite och Lena hjälpte mej gå igenom ett träningsprogram för min rygg. Vi kom nog iväg strax efter 12 och vi började lite lugnt med att gå lite fot upp på hygget för att ta några markeringar i backen. Vi stod mitt emot varandra och kastade åt varandra. Anton är suveränt duktig på markering! Pigas första i första dubbelmarkeringen var lite kort och i nedförsbacke… Wroooom så var hon rätt långt ner men det var lite roligt att titta på henne hur hon löste uppgiften för hon ringade sig upp och till slut så hittade hon den. Den andra blev det ännu mera strul med. Hon kom ihåg Antons sista markering och skulle absolut dit. Det slutade med att Lena fick plocka upp dummisen och så gjorde vi om det hela. Nu gick det bättre.
 
När vi var nöjda med markeringsjobben gjorde vi lite dirigeringar. Sedan tyckte jag det var dags för lite foton. Tyvärr var det ju rätt varmt så tungorna hängde som slipsar nästa ner på bröstet.
 
 
Anton i egen hög person…
 
 
Nog kan man väl se vissa släktdrag på halvsyskonen?
 
Sedan gick vi ner till tjärnen och de fick hoppa i och bada lite som de ville för att svalka sig och dricka vatten. Mycket uppskattat! Sedan gjorde vi en enkel markering med dummy kastad från land till Anton.
 
 
 
Piga satt stilla och tittade på med stjärten i backen men nog sträckte hon på sig det hon kunde?
 
 
Det var lite ris och besvärligheter i vattnet så det var inte helt lätt att komma spikrakt in (men nästan).
 
 
Sedan fick de var sin markering med ”ägg” och apportkastare. Det var också mycket uppskattat av bägge två. Vi avslutade med att fika lite innan vi gick därifrån. Alltid bra att få avsluta med passivitet och lite lugn. Vi var hemma på gården igen strax efter klockan två. Tiden går fort när man har roligt!
 
Jag glömde ju att tala om att i morse gick vi en del av kraftledningen, flickorna och jag, på morgonrundan. Den brantaste delen struntade vi i då jag har lite sviter av tidigare dagar. Får ta det lite lugnare ett tag för jag vill inte riskera något.  Här sitter i alla fall mina fina flickor och poserar så snällt.
 
Greta Piga och Garbo
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + 1 =