140906 September… det kan man väl aldrig tro?

Strålande vackert väder idag. Nästan vindstilla och sol, sol, sol. I gruppen Jämt(!)samträning hade vi blivit inbjudna till träning i Labbgård (passande namn för att retriverträning, eller hur?). Naturligtvis nappade vi på det erbjudandet. Maud & Potifar, Jens &  Kasper samt värdparet Kicki med Sally & Lava & Anders, ägare till fastigheten som vi tränade på.
 
Härliga ängar med ”holmar” och böjande kullar. Utmärkt för markerings- och dirigeringsträning men först blev vi bjudna på kaffe och sockerkaka. 
 
 Vi tänkte att Thord skulle få ta bilen och hänga med oss ut på ängarna men…
 
 
Batteriet slut!
 
 
Snabbt och smidigt fixade Anders ström till bilen.
 
Efter ett pass med två olika markeringsövningar och ett pass med dirigering var det dags för lite fika. Jag fick besök på min arm av en nyckelpiga av det lite mer ovanliga slaget. Jag har aldrig sett en sådan förut.
 
 
Den heter visst Harlekin nyckelpiga.
 
Efter en liten fikapaus så begav vi oss till andra änden av ängarna och körde en dirigeringsövning till. Det var utlagt två till varje hund + några extra, så alla fick två chanser att lösa uppgiften på bästa sätt. Lite variationer blev det och Potifar, Piga och Garbo fick en markeringsstörning vid andra omgången.
 
 
Det var varmt och gott i solen tycker Anders och Sally
 
 
Tungan hängde även på Potifar medan Maud ser rätt bestämd ut.
 
 
Kicki och Lava kommer tillbaka efter väl förrättat värv och Kasper håller koll bredvid sin husse Jens
 
 
Garbos och Pigas tungor hängde också som slipsar….
 
När vi tackade för oss och skulle fara hem fick Greta stanna kvar hos Anders. Hon ska nämligen testa att vara hans co driver i lastbilen denna vecka. Jag tror att det finns mycket goda förutsättningar för att de ska trivas med varandra.
 
Hon ser rätt nöjd ut, skulle jag vilja säga.
 
Tusen tack för en härlig dag Jens, Maud, Kick & Anders. Kanonhärliga marker!
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 4 =