140908 En lite märklig dag…

Ja den här dagen har det varit lite si och så med.  Förmidagen var det fjäderfänas tid… En liten stackare fick sätta livet till då den trodde den kunde flyga in på den inglasade altanen:
 
 
Tyvärr så går det så när man inte ser sig för…
 
Piga och jag gick ut på gården en stund. Tänkte träna lite fokusering när det gäller markeringar. Gick så där… hon var lite splittrad. Till slut så stannade hon bland buskarna mot grannarna till vänster. Hon tittade ömsom på mej och ömsom in i buskarna men till slut så plockade hon upp dummisen som låg alldeles i närheten och kom in med den. Jag tyckte det såg så märkligt ut att jag måste gå dit och titta om det var något konstigt bland buskarna. Ja, vad säger man?
 
 
Grannes höns hade kommit på besök….
 
 
Efter en liten stund kom de trippandes fram på gräsmattan….
 
 
Rätt fina är de förstås.
 
Våra grannar, ägarna till hönsen, har vi inte pratat så mycket med och vi visste att de hade olika efternamn och vad de heter i förnamn så efter lite försök med kombinationerna så fick jag tag på ”herrn” i huset genom Eniro. Nu var han i Stockholm på jobb så han kunde inte göra så mycket åt det hela men han skulle kontakta sin sambo. Hon ringde en stund efteråt och talade om att hon var i Östresund så hon hade svårt att komma ifrån.
 
För vår del var det väl ingen fara med några pickande höns men jag var mest rädd för grävarna som just kommit och som höll på att gräva strax bredvid grannarna. Jag har inte hört något mera och har inte sett till hönsen heller så jag hoppas de gick hemåt igen. Kanske lite väl optimistiskt att tro att de håller sig på tomten utan stängsel men jag hoppas det reder sig.
 
 
Blev också lite överraskad när jag hämtade posten idag. Skickade in mina fakturor från Ejra från mina första besök med Garbo (juli, augusti) och kvittona från apoteken i tisdags. Idag fick jag brev från Agria med besked att pengarna fanns på mitt konto. Kan man kalla snabba ryck! Dessutom kollade jag mina lotter på Postkodlotteriet och lyckades vinna en ny lott. Jag har ju sagt upp lotterna men de går ut den 12 september men nu har jag i alla fall en lott tills i oktober…
 
På eftermiddagen tänkte jag åka ner till sjön och låta Piga och Garbo jobba lite i vatten med hjälp av apportkastaren (Greta är ju i Labbgård för att testa på att vara co driver som jag tidigare berättat).  Innan vi åkte så upptäckte jag att Piga har börjat löpa. Hon har visst tagit efter sin mor och har nu två gånger hållit knappt 5 månader mellan löpen. Kanske hon tagit efter Garbo genom att bli lite påverkad i jobbet i och omkring löp. Garbo blir ju het som bara den och riktigt så har väl inte Piga varit men med tanke på Norge så var hon ju väldigt okoncentrerad och ofokuserad. Kände inte riktigt igen henne och blev lite ställd som jag också tidigare berättat om. Inget att skylla på för har allt suttit bergfast så hade det kanske gått bra ändå men värt att tänka på om man upptäcker samma okoncentration i framtiden så kanske man kan hantera det på annat sätt, vem vet.
 
Även idag var det spegelblankt och det finns inte så många alternativ när man är begränsad på var man kan hålla till pga älgjakten. Då gäller det att försöka ”krångla till det” med enkla medel. Blev lite dubbelkörningar och ”äggen” gick så pass långt så även om de är vita så ser de dem inte förrän de närmar sig så lite fick de klura. Det blev alltså röda skott och Paw of Sweeden’s nya ”ägg”, så långt gick de. Jag hade med mej avståndsmätaren men tyvärr så har vi inte kvar bruksanvisningen och vi får inte till inställningarna. Trodde att jag hade kläm på det men icke sa Nicke. Thord som har varit den som använt den mest kom heller inte på hur man gjorde så om någon har bruksanvisningen till en Konus Range 600 så är jag ytterst tacksam om jag kan få ta del av den. 
 
 
Zoomat!
 
 
 Här är Garbo på väg ut och Piga på väg in..
 
 
Här sitter Piga och inväntar sin tur att få hämta en dirigering.
 
Ja det känns som det varit en lite märklig dag idag… Få se vad morgondagen bjuder på!
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 − 5 =