140913 Liten sammanfattning av de senaste dagarna

Den senaste veckan har varit rätt så lugn. Greta är hos Anders i Labbgård och provar livet som co driver som jag redan berättat. Hon verkar trivas riktigt bra med både katter och att åka lastbil. Fick ett foto via FB idag, liten storlek men jag hoppas ni ser att han verkar må riktigt gott.
 
 
Hur länge hon stannar är oskrivet just nu, vi får väl se. Huvudsaken är att hon har det bra, och det har hon minsann. Lite tomt är det förstås. Trots att vi har Garbo och Piga så märks det att hon inte är hemma men just nu slipper jag mitt ständigt dåliga samvete att inte ha riktigt den tid som hon så gärna skulle vilja ha ifrån mej.
 
Garbo och Piga har fått motionera i vatten… Bra för Garbo och hennes bogar men det är snart det enda som går att göra med flitig liten Piga som helt plötsligt blivit helt kokobello. Finns ingen som helst vilja att varken lyssna eller följa anvisningar. Jag har blivit helt tagen på sängen över det. Jag vet inte om jag öht har haft någon som blivit så påverkad av löpet som Piga. Hoppas det är en engångsföreteelse. Så här vill vi INTE ha det.
 
Det värsta är att snart går hon in i höglöp och då kan hon inte få dräneras på energin genom att simma. Igår var vi iväg till Sundsjön och Hoviken och körde lite markeringar med apportkastare och röda skott. Då ´”virrade hon bort” en markering och drog iväg utåt och sökte igenom nästan hela vassen. Hörde inte på varken pipa eller röst så jag fick låta henne hållas ett bra tag. När jag sedan visslade igen tittade hon faktiskt och tog tecken och fick tag på sin apport. Hoppas hon lärde sig något. Själv var jag mest arg!!
 
Som tur är skötte sig Garbo exemplariskt. Behövs det korrigering så tar hon den utan mankemang, peppar, peppar.
 
 
Här var det dags att packa ihop och åka hem för att få oss lite mat i magen.
 
I morse när vi gick vår runda fick vi se att de har börjat gräva för fiber i skogen igen. Det värsta är att de gräver på stigen, på kanten visserligen, men de lägger jorden på resterande del av stigen. Skitigt, bökigt och tråkigt att gå våra rundor och så kommer det nog att vara ett bra tag framöver. Bilder kommer i svederkaringa.blogg.se
Här i den här bloggen visar jag hellre lite foton från den delen av rundan som både hundarna och jag uppskattar just nu. Inget grävt på stigen och lite bär kvar här och där för flickorna.
 
 
Så härliga höstfärger…
 
 
… och med morgondimman som hänger över oss blir skogen lite trolsk
 
Ett fint foto på min älskade Garbo fick jag också.
 
Ibland gör det nästan ont i hjärtat när man tänker på allt gott och roligt som hon gett mej genom åren. Underbara hund!!! Garbo den gudomliga, hur rätt var inte valet av namn!
 
Nu ikväll laddar jag för att hålla kurs i morgon. Har lovat fyrar fristående kurser under helgdagar och fyra fristående kurser torsdagskvällar. Hur det kommer att falla ut vet jag inte riktigt än då jag har sagt att de inte behöver anmäla sig förrän några dagar i förväg. Det blir så rörigt när folk anmäler sig och sedan avbokar. Till slut vet man inte vem som kommer så för enkelhetens skull så blir det sista-minuten-anmälningar och hoppas på det sättet att jag vet, i alla fall dagen innan, vem som kommer så man har chans att förbereda sig lite.
 
I morgon blir det markering/dirigering i Ismundsundet. Var vi kommer att hålla till i fortsättningen beror på vilka övningar som är aktuell inför varje kurs.
 
Marith 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + sju =