140915 En rätt så trög måndag…

Ja igår var det valvaka och tyvärr så satt jag uppe lite för länge så i morse var det tungt att kliva ur sängen av flera anledningar. Man har ju anpassat sig till de omständigheter som nu har pågått en tid men nu vet man ju nada vad som kommer att hända. När man lever på marginalerna så behövs det inte mycket för att rubba balansen.
 
En morgonrunda med flickorna är ju aldrig fel och det brukar alltid lätta humöret om man vaknar på ”fel sida”. Så även idag… i alla fall till en början. Sundsjön visade sig från den vackra sidan då den nästan låg helt spegelblank. Husen på Fanbysidan speglade sig i vattnet och höstfärgerna glöder.
 
 
Vackert är det även om min kamera inte gör vyn rättvisa.
 
Nåväl, humöret sjönk något när jag kom fram till stigen där man grävt för fiber. Knöligt, bökigt och skitigt… Gick och funderade på hur framtiden kommer att te sig så flickorna fick springa lite som de ville. De brukar alltid stanna och äta bär och sedan kommer de i full fart och springer ikapp mej. Piga kom men inte Garbo så jag visslade på henne. Jo då, hon kom hon med men jag kan inte påstå att jag blev speciellt glad. Så här såg hon ur:
 
 
Lite skamsen såg hon allt ut och hon hade då rullat sig från topp till tå… Suck!
 
 
Det är tur att vi har ”hundduschen”!
 
Tur att vi även har denna Torkduk som är mycket flitigt använd.
 
Flickorna fick vara i hundgården då Thord hade besök av tandsköterska och tandhygienist för kontroll av läget med tänderna. Det blev bestämt att han ska få åka in varannan månad för koll. Själv hängde jag upp gardinerna i köket efter fönsterputsningen i lördags. Dessutom putsade jag fönsterna i matrummet så nu kan vi titta ut även där.
 
Innan middagen åkte jag och flickorna upp till Bodtjärn för några snabba simturer. Piga för att dränera lite energi. Hon är fortfarande alldeles knäpp så något vettigt går inte att göra. Garbo behöver sina simturer då hon blev lite halt när hon fick jobba lite förra onsdagen men igår och idag har hon varit bra så då var det dags. Simma är ju väldigt snällt mot lederna så vi fortsätter så länge som det är finväder.
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 14 =