150207 Lite lördagsfika och lite hälsningar…

Idag när vi vaknade upptäckte vi att gårdagens fina väder var ett minne blott. Morgonrundan blev en kort runda då ovädret var på ingång.
 
 
När vi kom ner på stigen så såg vi att ett riktigt snöoväder var på ingång….
 
… och vi hann inte mer än vända oss och börja gå så var det över oss.
Halv storm som det kändes (vi är väl i utkanten av orkanen Ole’s framfart) …
 
Dagens träning blev förstås inställd. Det blåste så man hörde nästan inte vad man tänkte. Lars och Valle kom ändå hit en stund för en fika och lite träningssnack (bland lite annat snack).
 
 
Vad får ni för gott då, undrar Valle
 
 
Blev det verkligen inget till mej?
 
Då får jag väl gå och hälsa på Piga i köket då…
 
Vi får väl se hur vädret blir framöver. Kanske kommer det träningstillfälle snabbare än man tror.
 
I går kom ett trevligt mail från Jenny och Mika. De har det mycket bra på gården med alla djur,  höns, hästar och får. Mika har ju också en colliekille som sällskap, Sakko.

Den 11 januari var Jenny och Mika iväg och gjorde om A-provet som de måste göra vartannat år. Nästa test som de ska göra är ett orienteringsporv den 15 februari. Mika ska vara med men det är först och främst Jenny som ska klara testen. Det är en vecka med huvudkurs där de går igenom mörkersök, parallelsök, helikopterlyft, och markering på djup grav där figuranten ligger flera meter under snön. Det kommer att bli en lärorik vecka så den ser de fram emot.

Jenny skickade även med lite foton där man kan se hur Mika lever och verkar. Vad jag kan förstå så har hon det helt underbart som får vara hund hos Jenny och hennes familj.
 
 
På tur…. skidspår som börjar bakom huset.
 
 
Här tittar Mika ner på gården
 
 
 
 
Kommer ni?
 
 
 
 
 
Gott att ha en riktig kompis!
 
Tusen tack för rapporten, Jenny och MIka! Så trevligt att få höra ifrån våra valpköpare, speciellt från dem som vi inte får tillfälle att träffa ”in natura”.
 
För övrigt är morgondagens träning också inställd. Lena och Anton hade tänkt att hälsa på men då vädrets makter inte är riktigt nådiga just nu så spar vi lite och hoppas på bättre väder längre fram.
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 18 =