150215 Kärt besök!

Just nu har vi kärt besök. Ronja, Pigas halvsyster, är här några dagar medan husse och matte är i Åre och roar sig lite. Det är lite märkligt med hundarna egentligen. När Ronja kom var de lite upprörda men när de första 5 minuterna gått så var det som om hon alltid har varit här. Man undrar om Garbo och Piga frågar henne var hon har varit och att de tycker att hon ska hålla sig till flocken. Det ser i alla fall ut som om de förstår varandra väldigt väl. Det är inte bara språket som är lika, de är rätt lika varandra utseendemässigt också. Visserligen har Ronja lagt på sig lite ”vintervikt” så hon ser nästan lite större ut än Garbo men de har samma uttryck och samma sätt att fråga om saker och ting.
 
 
 
Igår när vi gick en sväng så passade jag på att ta några foton där de satt bredvid varandra.
 
Piga har ju börjat löpa och hon är lite ”mattekär” just nu. Det innebär också att hon inte är så lekfull som hon burkar vara. Ronja har insett att det är inte så stor idé att inbjuda henne till lek. Hon far iväg som en iller på skaren så Ronja har inte en chans att hänga med. Däremot försöker hon att uppvakta Garbo. Hon påminner mycket om sin bror Potifar. Bägge fixerar sig vid Garbos öron. Visserligen suger Potifar på hennes öron medan Ronja tvättar insidan. Jag tror att Garbo har lite blandade känslor över deras ”öronfixering”.
 
Inomhus är det väldigt lugnt. Där ligger de mest och sover alla tre. När jag lagar mat vill ju Garbo och Piga gärna vara i närheten och alltid kan det bli någon gurk- eller tomatbit till dem. Idag var ju även Ronja med i köket men när hon fick sin gurkbit spottade hon resolut ut den. När jag tog upp den och höll i den medan hon bet iden så upptäckte hon att det var faktiskt ätbart. Likadant gick det med tomatbiten. En morot vardera fick de igår kväll och där var det ingen tvekan. Morötter är mums.
 
I morse gick vi vår vanliga runda men något senare än vanligt. Jag hade nämligen sovmorgon, så himla skönt!
Det blev lite foton på hemvägen. Så speciellt bra är de förstås inte, måste nog köpa mej en riktig kamera igen.
 
 
Först i raden – Ronja …
 
 
… sedan kommer parhästarna Piga och Garbo
 
 
Undrar vad  Garbo och Piga håller på med, undrar Ronja
 
Just nu ligger de och vilar som bäst. Ronja och Piga ligger på ryamattan på var sidan om soffbordet medan Garbo ligger i soffan i egen hög majestät!
 
Lugnt och fridfullt i huset, bortsett från att TV’n är på och där är det skidskyttestafett (lite sura miner).
Marith
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − nio =