150201 Det är tydligen nu som vintern börjar!

Det senaste dygnet har det nog kommit lika mycket snö som det sammanlagt kommit tidigare. Dagen började med en kort morgonrunda då det var rätt kämpigt att pulsa fram… för mej vill säga. Flickorna tyckte att det var bara kul, tokfiorna.
 
Efter frukost blev det snöskottning för hela slanten. Vi fick be grannen komma med traktorn och skotta vägen för vår ”ordinarie snöskottare” hade inte tid. För mej tog det hela förmiddagen att skotta rent på gården men så klart, det har ju kommit mera snö sedan dess så det blir nog snöskottning i morgon också …
 
Valle med husse och matte skulle komma hit och tanken var förstås att vi skulle ut och träna.
 
Lite kul att vi har nästan till förväxling likadana bilar… Gröna och sköna, men det ser man inte på bilden.
 
Ja någon sorts träning blev det förstås men ingen apportering. Vi började med att gå lite fot och sedan fick de faktiskt springa av sig lite. Piga och Garbo busade med varandra och Valle var lite avvaktande till en början. Bäst att akta sig för surkärringar! Så småningom fann Valle och Piga varandra och de hade riktigt skoj. Plötsligt dök de upp två skidåkare så då var det dags att kolla hur inkallningen fungerade. Resultatet gav inget att klaga på. Grannen med sin Pumi dök också upp så det blev en bra stadgeträning ett tag. Han tycker om att skälla men våra hundar satt stilla och tittade på när det gick förbi…

Ja grannen stannade och pratade med oss lite också. Hon hade fått påringning av skolchefen om att vi inte fick passera skolan med hundarna. Det är nämligen en väg som man kan gå om man vill till eller från skogen… Grannen hade frågat om att eftersom det var skyltat med idrottsplats också (inte bara skola) så måste det väl vara till för allmänheten (har alltid varit folk på isbanan på kvällarna) och man kan väl inte hindra att någon har en hund med sig? På det fick hon inget svar så vi får väl se hur det går. Det händer att vi också går där någon gång ibland men det är då ingen som tagit kontakt med oss men fortsättning lär ju följa.

 
Sedan gjorde vi en sitt-stanna-kvar övning med inkallning. För egen del lade jag in ett stopp för flitig liten Piga som hon totalt nonchalerade. Blev ett litet samtal och så fick hon gå till punkten där stoppsignalen kom. Vi gjorde om övningen lite senare och då blev det klockrent. Bra att utvecklingssamtalen fungerar.
 
Två skotrar med kälke kom och då blev det inkallning och stanna kvar medan de passerade. Vi hade lite tur att det var lite ”trafik” idag så hundarna fick testas med lite retningar. Det brukar vara rätt lugnt när vi går morgonrundan. De kanske bara är vi som är morgonpigga?  
 
Vi gjorde lite fler inkallnings- och stoppövningar också och Piga och Valle fick busa lite mera innan vi var hemma igen. Vi bestämde att vi ska försöka träffas en gång i veckan och hitta på någon vettig träning för hundarna. Man kan aldrig få för mycket ”ordning och redaövningar”. Det är lite väl mycket snö för apporteringsövningar annat än då linjetag efter skoterspår förstås.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + sju =