150306 Lite av varje…

Inatt hade det kommit lite spårsnö. Det är faktiskt lite intressant att se vilka besökarna är under natten. Djurlivet är rikt när man bor på landet och man har tomten som gränsar mot skogen. När flickorna och jag gick vår morgonrunda tog jag och fotade några spår, både här hemma på gården och i skogen.
 
 
Söta små fötter… ekorrarna är mycket aktiva just nu.
 
 
Här kan man fundera lite på vem det är som tassat över vår gård…
 
 
Hoppe, hoppe hare kan man ju inte ta fel på!
 
 
Är detta månne räven som hälsat på oss i natt…
 
 
Här har någon haft kalas och någon annan som inte har haft så kul. Hoppas bara att det gick fort.
 
För övrigt har vädret varit rätt bra nu ett tag. Plusgrader och man hör hur det töar och snön smälter, trots påfyllning, Det blir ju inte så mycket snö som kommer och det är ju nästan så att det är snö som äter snö…
 
I förrgår var Piga och jag till Håsjö och tränade lite med Lotten & Syrran och Ulla & Rissla och Susa. Långt att åka men skönt att komma iväg lite på andra marker. Det blev både markeringar, dirigeringar och ett fältsök. Det mesta funkade rätt bra. Flitig liten Piga lyssnade faktiskt och tog tecken, hade lite brått på en markering men gjorde ett mycket bra fältjobb. Hon fick hämta den sista som var ute och hon fick jobba tills hon hittade, utan hjälp eller styrning alltså. Hon låg i som bara den och trägen vinner. Så skönt att se att hon inte blivit påverkad nämnvärt av detta löp. Annat var det i höstas men jag hoppas det är ett undantag. Garbo fick vara hemma med husse medan vi tränade. Hon är ju strax i höglöp och det är nog rätt bra för Piga att få ”rå om” matte på egen hand lite. Piga fick också leka lite med de andra när vi gick till och från träningsplatsen. Jag tror att hon tyckte att det var kanonkul. Hon sov rätt gott när vi kom hem, medan Garbo var lite som ett plåster. En gång kan hon acceptera att inte få följa med men det får räcka, tycker hon.
 
Här kommer lite bilder från i förrgår:
 
 
Duktiga och fina Susa sitter snällt och väntar medan matte Ulla och Rissla jobbar….
 
 
Hon kanske undrar om det ska vara nödvändigt att fota henne just nu…
 
 
Rissla tittar förväntansfullt på Ulla och undrar om det blir något mera jobb?
 
 
Syrran är lika förväntansfull och tittar på matte Lotten
 
Flitig liten Piga väntar också på att något ska hända snart… men jag då?
 
Igår körde vi lite linjetag och minnesmarkeringar på morgonrundan och idag blev det bara lite inkallningar och stoppövningar. Vi får väl se vad det kan bli imorgon. Har lite funderingar om jag ska ta fram sparken och att vi beger oss ut på sjön lite. Får väl se, beror lite på vädret.
 
Vi önskar i alla fall alla besökare en riktigt trevlig helg!
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 4 =