150311 Besök och trevlig rapport.

Idag fick vi ett mail från Norge. Vi har ju inbjudit till kennelträff i juli och tyvärr så blir det inget besök från ”Norske” Max men en trevlig rapport om att de tränar och att han är i fin form. Vi fick också ett foto på snyggingen som vi så klart delar med oss av:
 
 
Stilig kille i den miljö där hans arbetsuppgifter finns som  lavinhund
 
 
Vältränad och snygg!
 
Här vilar han ”kungligt” efter jobbet.
 
Vi fick också besök från Dalarna ett par dagar. Jättekul tyckte både flickorna och vi. Ronja, Sita och Flisan är dessutom släktingar till våra flickor och man kan se släktdragen,

Naturligtvis blev det en liten träningstur i går då de fick sig en liten genomkörare. Vi körde ett fält med 21 dummisar som det fick turas om att hämta. Några lite kluriga markeringar och ett par dirigeringar hann vi också med. Lilla Flisan var lika duktig som de äldre… vad månde bliva av den godingen?

 
 
Här var vi på hemväg, Ronja går lite bakom mej så hon kom inte med (Sita och Flisan är långt där framme)
 
Det blev ett stopp när vi kom till ”vägkorsningen” i skoterspåret som leder hemåt respektive mot Tavnäs. Gustaf hade med sig en boll och släppte den i det isiga skoterspåret i backen ner mot Tavnäs. Lite farsinerande att se hur de löste det. Gustafs hundar hade gjort det förut medan Piga och Garbo aldrig gjort det förut. Ronja och Garbo slog ner näsan direkt när de passerade den plats där de sist såg bollen och spårade sig fram medan De andra jobbade lite annorlunda. Piga var den som var mest okoncentrerad då hon inte behöll blicken på den rullande bollen utan tittade ömsom mot stigen och bollen och ömsom mot mej, vilket innebar att det blev ett fladdrigt sök av det hela. Det här var nog inte sista gången vi gör det för det kan nog hjälpa till att få henne att fokusera bättre.
 
När vi kom hem var de rätt trötta allihop.
 
 
Flitig liten Piga lånade ut sin kära hundsäng till Flisan och Sita
 
 
När vi hade ätit och satte oss och tittade på TV slocknade Piga och Garbo pang bom på golvet.
 
Lite farsinerande att se dem ligga så där då de har nästan exakt samma position med både huvud och tassar…
 
Idag skulle våra gäster åka hem men vi hann  i alla fall med en liten morgonrunda efter frukost. Gustaf hade med sig bollkastaren och några bollar så idag körde vi lite trippelmarkeringar.
 
 
Här var det Sita som jobbade
 

Sluta och fota och kom nu så vi också får jobba, tyckte Piga och Garbo

 
Det blev plötsligt lite tomt när de åkte men både Thord och jag skulle till optikern på eftermiddagen så flickorna fick följa med på en åktur. Just nu ligger de som döda sillar i soffan och jäser så jag tror att de har haft mycket trevliga dagar.
 
Marith
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + ett =