Äntligen… sa flickorna!

Ja idag var det äntligen dags igen för lite träning. Vi var 6 stycken från samträningsgruppen som träffades uppe vid Bodtjärn på eftermiddagen. Solen sken, lite svag vind men bara en 3 – 4 grader plus. Kanonväder för att vara en bit in i november med andra ord.

Vi var som sagt var, 6 förare med 8 hundar + snälla Rune som ställde upp och kastade markeringar åt oss. Vad skulle vi göra utan honom? De flesta var intresserade av markeringar och dirigeringar så det blev ledstjärnan idag.

Vi började med att jobba två och två. Rune stod uppe på en höjd och kastade en enkelmarkering. Den hund som skickades först i riktning mot markeringen men skulle stoppas där branten började för ett närsök. Jag  glömde ta foto när vi körde men så här såg terrängen ut:

Knepig terräng med gröpper, "surhål" och diverse andra hinder på väg fram mot höjden.
Knepig terräng med gröpper, ”surhål” och diverse andra hinder på väg fram mot höjden.

Man kan ana en liggande björk där höjden börjar och det var riktmärket för närsöket. När den var inne fick den andra hunden gå på markeringen. Sedan bytte det uppgift.

Medan vi diskuterade vad vi skulle göra sedan fikade vi lite.

151106b - kopia
Så klart! Vad vore en träning utan fika?
Mina flickor tittade lite avundsjukt på...
Mina flickor tittade lite avundsjukt på… Ingen fika för de som jobbar? Orättvist!

Vi kom överens om att en markeringsövning till vore inte så dumt. Rune fick gå upp på höjden igen, lite mera till höger och lite längre upp. Här blev knepigheten avståndet och att det var en svacka på höjden så det gällde för hundarna att hålla koll.

Ulla och Susa står beredda...
Ulla och Susa står beredda…
Rune uppe på höjden.
Rune uppe på höjden.

Vi avslutade dagens övning med att hundarna fick se när vi kastade ut 18 dummisar på en annan höjd. Dessa fick sedan tas in som dirigering. Svårigheten var även här vägen ut. Växtlighet med sumpmark, torrbacke och sedan uppför kullen.

151106d - kopia
Rissla tittar på när Valle hämtar en dummy

Bilden gör inte terrängen riktig rättvisa. Den var betydligt svårare än vad man kan se.

151106e - kopia
Valle har hittat!

Alla hundarna fick ta in 2 vardera + tre jobbade på de två återstående.  En hittade en dummis men lämnade den i sumpmarken på vägen in, en skickades på sök medan den tredje jobbade på den kvarvarande på kullen men det slutade med att det blev tvärt om. Ibland får man inte som man tänkt men huvudsaken är att man går därifrån med ett lyckat resultat.

Det blev en riktigt trevlig eftermiddag. Hoppas det blir tillfälle till flera träningar innan snön kommer men risken är väl stor att den kommer snart men vi får väl njuta så länge som det går.

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =