Championatmiddag, A-godkänd på katastrofsök och förstås lilla Ultima

Denna helg var tillägnad flitig liten Piga… De flitigaste träningskompisarna var inbjudna till en championatmiddag då vi tycker att allt som man kan fira ska man passa på att fira också. Det finns tillräckligt mycket tråkigheter i livet så varför inte bjuda till när man har anledning.

Vi har ju kanske inte varit så väldigt aktiva varje år, lite olika omständigheter som avgör vad vi kan och inte kan göra. Vissa år har vi rört på oss mera och andra mindre. Här kommer en liten kavalkad över hennes väg till championatet:

161011f

Här var hon ett oskrivet blad….

161011g

Vid  års ålder startade hon på ett vårprov i Bispgården och tog sin 1:a i NKL. Resten av säsongen använde vi till träning inför kommande klasser

161011h

När hon var 2 år åkte vi till Norge och tog en 1:a i ÖKL. Fick lite blodad tand och startade även i Finland (Garbo var anmäld dit) och tog andra 1:an i ÖKL. Vi gjorde även ett mentalbeskrivning det året.

161011i

När hon var tre år startade vi i Lit på dubbelprov och hon tog sin första 1:a i EKL

161011j

När hon var fyra år blev det två starter i Lit och den andra 1:an i EKL var i hamn.

161011k

I år när hon blivit hela 5 år har vi varit rätt aktiva. Vi var först till Fosen, Norge och startade vilket en norsk 1:a i EKL bärgades. Sedan var vi till Alfta som vi hade turen att komma med på. Kanske det roligaste provet som arrangeras som B-prov i Sverige. Hon gjorde precis som sin mor och tog en 1:a i EKL men för Pigas del var det den tredje 1:an.  Nu fattades bara praktisk jakt och vi hade ägnat hela förra hösten till att försöka komma med någonstans på jakt för att inte vara helt otränad men tji fick vi. Ett enda tillfälle var möjligt men då kunde vi inte då Thord hade bokade tider som inte kunde ändras och det gick inte att lösa på annat sätt heller. Så vi tog gud i hågen och anmälde ändå.

Tufft, eftersom hon inte ens hade haft tillfälle att apportera varmt vilt men det var inget problem. Däremot såg man att hon blev rätt tänd men blev allt eftersom mer ”lagom”. Viltfinnare och arbetsvillig  som vanligt, segare på dirigeringar men blev bättre efter lunch. Godkänd blev hon och så klart var det värt stressen med kort framförhållning och lång resa. Vi ska nog försöka ställa ut också. Vore förstås kul om vi kunde få det norska championatet men till det krävs utställningsmerit.

Nåväl, i lördags var det dags för att fira. Vi bjöd, som sagt var, in träningskompisar som vi haft mest att göra med under sommaren. Tyvärr kunde inte alla komma, sjukdom för fyra och redan inbokat på annat för en med respektive så i slutändan blev vi 7 till bordet.

Vi bjöd på champagne med tilltugg (laxröra på rostade bagetteskivor och rökt renkött med pepparrotsgrädde i tunnbrödsrulle) som välkomstdrink.

161011b

Efter en hel del prat var det dags för middagen. Bordet var dukat så när som på glasen.

161011a

Thord underhöll gästerna medan jag fixade det sista innan alla satte sig till bords. Vi började med  soppa på and till förrätt, älgskav med sallad och ungsgratinerad potatismos till huvudrätt. Pannacotta med björnbär och hallon till efterrätt. Kaffe på maten blev det också förstås. De som inte skulle köra bil drack Irish coffe. Några bröt upp medan andra, som hade husvagn stannade kvar och vi satt länge och pratade och löste världsgåtorna. Klockan var nog över två när jag kröp ner i sängen. En riktigt trevlig kväll blev det! Dessutom hade de med sig presenter men var verkligen inte meningen så det blev en stor överraskning. En stor påse kantareller (drygt 1,3 kg!), tre finfina ostar och ett stort camouflagenät. Jag fick kassera det jag hade när jag tog hem båten. Det var bara trasor så det var ytterst välkommet. Så ni ser, det är bra snälla träningskompisar. Tusen, tusen tack!

161011c 161011e

På söndagen åkte vi iväg och tränade lite. Ungdomarna Ultima och Uffe fick träna lite först och sedan var det de lite äldres tur. Gick riktigt bra med ungdomarna och de äldre skötte allt utom markeringarna  (som i o f kanske var en aning svåra) rätt bra.  En mycket trevlig helg mao!

Norske Max och Bente har under fyra dagar testats för A-godkänt katastrofsök vilket de förstås blev! Stort grattis! De är otroligt duktiga!

max-161006d

Ett mycket duktigt ekipage!

max-161006b

Fina Max!

max-161006bc

Ser inte så enkelt ut…

max-161006a

Samarbete och samförstånd behövs förstås

Avslutar bildsvepet från Max med två härliga bilder…

161006e

Så fin!

161006f

Max och husse Vidar. Jag tycker att denna bild representerar alla Garbos telingar egentligen. Älskar att pussas och tungan är lååång!

Jag kan förstås inte låta bli att nämna lilla fina Ulli. Hon har alltid något fyr för sig så man tränar skrattgroparna varje dag. En av de senaste mornarna lekte hon visst herre på täppan…

161011l

161011m

161011n

161011o

Slutar dagens uppdatering med en bild på månen… tror att det börjar bli dags att uppsöka lopplådan. I morgon, onsdag, fyller Thord år så då gäller det väl att vara på topp. 😀

161011q

Marith

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =