Dags för kurs igen…

Ja i torsdags var det dags för kurs igen. Denna gång var Thord hemma då han hade sjukgymnastik på fredagen. Vår snälla dotter Maud kom på hem och tog hand om sin ”gamle far” så allt löste sig till belåtenhet. Tyvärr blev det lite bekymmer med skjutsen till sjukgympan men när Thord ringde (precis när jag stod redo för att ”köra hund) och talade om att det inte kom någon som hämtade honom så fixade det sig genom ett par telefonsamtal. Typiskt att saker och ting inte fungerar som det är tänkt när man inte är på plats men det löste sig som tur var.

Vi, alltså Piga, Garbo, lilla Ultima och jag, åkte ner till Ånge för att delta på kurs på torsdag eftermiddag.  Ja Garbo och Ultima fick hålla varandra sällskap under tiden som jag och Piga deltog i kursen. Fredrik och Helen Lindström var instruktörer. Fredrik för öppen/elit och Helen för nybörjare/öppen.

En hel del intressant infallsvinklar på hur man tacklar diverse problem fick jag till livs. Vi var 8 ekipage (+ några deltagare utan hund) och vi delades in i 2 grupper om fyra och fyra. Det blev en hel del diskussioner om hur man kan lösa vissa problem. Bl a fick vi tips på ”attitydövningar”, mycket intressant!

Här visade Fredrik  en övning för att få en lugnare hund.
Här visade Fredrik en övning för att få en lugnare hund.
Fredrik förklarar
Fredrik förklarar
Intresserade deltagare
Intresserade deltagare

Under eftermiddagen hann vi med två övningar med 5 olika apporteringstillfällen för varje hund. Andra övningen, ”igelkotten” bestod i en uppgift för varje hund där fyra satt i mitten och fyra var utplacerade i ”ett hörn vardera”. Varje grupp gjorde en övning sedan bytte man grupp och man växlade grupper allt eftersom. Nu hann vi inte med så att alla fick göra alla uppgifterna. Om man stötte på patrull fick vi möjlighet att lösa upp problemet och ibland tog det lite tid men jag tror att de flesta fick ta del av detta. Väldigt bra, enligt min mening! Alla fick den hjälp som behövdes, vilket jag tror alla uppskattade.

"Igelkotten"
”Igelkotten”

Det regnade när vi började men upphörde ganska omgående. Sedan var det uppehåll till precis innan vi var färdiga för dagen. Så… det kunde ha varit värre.

Vid kl 18 var det valputveckling. Helen och Fredrik berättade om hur de såg på det och hur de själva arbetade med sina valpar. Sedan visade de praktiskt hur de gick tillväga med hjälp av sina valpar unghundar, Fredriks 6 månaders valp och Helens 1-åring. Interssant!

Därefter blev det middag och mingel. Mycket trevligt och när klockan började närma sig 12-slaget var det dags att krypa till kojs… Frågan är hur man får plats  med tre hundra och sig själv i en smal enkelsäng…

"Four in a bed"!
”Four in a bed”!

Jag kan inte direkt påstå att jag sov särskilt gott. Tunn madrass gjorde att min kropp inte kändes helt bekväm med situationen. Utrymmet blev större efter en stund då de fyrbenta tyckte att fyra i samma säng var lite för mycket. Garbo var först att överge sängen och på morgongtimarna följde Ultima Garbos exempel.

Vid halv  9 var det dags att köra igång dagens träning. Även denna dag delades vi in i två grupper men nu anslöt ytterligare ett ekipage. Varje ”gäng” hade 5 uppgifter och Piga och jag började med att få två. En rätt svår markering med skott och boll som togs in efter att vi även sett en markering med apportkastare. Det visade sig bli riktigt knepigt och övningen lades sedan om så att man fick skicka hunden direkt efter kastet. Trots det så var uppgiften inte helt lätt.

Sedan kom skott och kast, skott med apportkastare och skott och kast. När alla tre apporterna hade landat fick ekipage nr 2 skicka på den första markeringen. Därefter fick ekipage 3 skicka på apporten med apportkastaren och därefter ekipage 4 skicka på den kastade apporten som låg mellan de två föregående. Till slut fick vi hämta vår andra apport som också visade sig vara en rätt svår apport.

När alla gjort allt var klockan 12 och dags för lunch. Efter lunch förflyttade vi oss till en ny äng och nya uppgifter. Även här med 5 uppgifter per grupp.

Här var det också apporter med apportkastare, med skott och kast och skott och kast med boll och där man skulle hämta en markering bakom tidigare markeringar. Även denna gång fick vi starta med två uppgifter (trots att jag tänkte var lite smart och ställa mej sist … med tanke på hur vi stod i förra uppställningen). Konstaterar att man inte ska försöka var smart… 😀

Siv och Vox kör den långa markeringen bakom två andra
Siv och Vox kör den långa markeringen bakom två andra

150529l

150529m

På linje
På linje

150529i

150529h

150529f

Vi 15-tiden var det dags att runda av och tacka för oss. Vi, jag och Piga, fick en hel del med oss. Det stämde ganska väl med förra kursen med Tomi då grundtanken var ganska lika som dessutom stämmer väl med min eget sätt att tänka. Inspiration och en ny energiboost blev resultatet. Vi tackar Carina Tolf för inbjudan och Fredrik Lindström för givande dagar.

På lördag fick både vi och hundarna sällskap. Maud, Lars och Andreas kom och Lady och Potifar följde naturligtvis med. Emelie var (som vanligt) på hajk med scouterna. Maud fixade ”morsdagsmiddag” på kvällen och man kände sig lite bortskämd. Dessutom hade de med sig både blommor, vin och trisslotter.

150529r
Ser fram mot provsmakning

På söndagen tog de alla tre tag i rishögen som legat som ett svart moln på ”att-göra-listan”. Stooort tack till dem alla tre.

På morgonen lät vi Maud och Lars få lite sovmorgon så Andreas och jag tog med hundarna på en morgonrunda. Lite härligt att gå på en lite runda och resonera lite på tu man hand med Andras. Det händer ju inte alltför ofta numera då han oftast är upptagen med badmintonträningar och cuper så man ses inte alltför ofta.

150529q

150529r

Göran, Ann-Sofie, Melinda och Isabelle kom också och grattade på morsdag. Mera blommor (kan man ALDRIG får för många av) och skrapbingolott som det var 30,- i vinst på fick jag också. 😀

Vi gjorde också premiär för årets första rabarberpaj. Jag hade också en tårta som jag bjöd på men jag tror att det var pajen som var mest populär.

Marith

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 10 =