Det är mot kvällen den late får brått…

I morgon blir det färd till Dalaland igen. Vi tänkte mellanlanda hos Ingegerd och Gustaf även denna gång och sedan bär det iväg till Avesta och Moormans kennel för att hämta vår nya guldklimp.

Dagen idag har ägnats åt att få det lite större ”stöken” ur vägen så vi får några dagar som vi kan koncentrera oss på lilla Ultima. Pelleltshämtning och förrådet därmed fyllt för några veckor stod på programmet samt manglat lakan, fixat några maskiner med tvätt och diverse andra småfix är också undanstökade.

Flickorna fick förstås sin runda i skogen som vanligt. Skoterspåren är lite jobbiga just nu för rätt vad det är så sjunker foten ner och man nästan faller på näsan. Även hundarna sjunker ner ibland och det är med andan i halsen jag tittar på Garbo när detta händer henne. Inte bra för hennes onda framben.

Hade tänkt, både i går och idag, att ta en tur på sjön men det är så mycket vatten så det ser ut som om isen försvunnit på halva sjön.

160316a

Istället körde vi lite inkallning (på ställen där skoterspåret var hårt) och några linjetag mellan två stigar där snön inte var så djup.

Sedan var det dags att titta över vad som behövs åtgärdas här hemma inför vår nya flockmedlems hemkomst. Några galler att ställa för trappan, skorna i hallen och kanske sladdhärvan till våra datorer som vi har i vardagsrummet.

160316g

En liten enkel rasthage, så att även Thord kan släppa ut henne om det skulle bli kris någon gång, blev klar innan det blev alldeles kolsvart.

160316h

Plockade även ihop lite saker som vi ska ha med oss. En transsportbur är förstås nödvändig när vi åker själva.

160316b

Thord har ju ingen möjlighet att hantera en liten valp under resan men han kan ju sitta i baksätet och ha kontakt med henne genom burgallret kanske. Tar även med de nya leksakerna om hon skulle behöva distraheras. D. A. P. så  det blir en lugn atmosfär i bilen hem kan ju också vara bra att ha med.

160316c

Flickorna är lite undrande över allt stök och vill nu helst gå och lägga sig tror jag.

160316d
Men låt mej vara, jag är trött nu säger Garbo
160316e
Är du inte färdig med det där snart så jag for sova…
160316f
Lägg av matte, jag är också trött säger Piga

Tja, jag ska bara titta på Maria Wern så ska jag göra dem sällskap tror jag.

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + 1 =